Попадне ли ни новина, свързана с традициите на рисуваното кино, ни залива вълна на възхищение от умението и постоянството на онези майстори на четката, които са развили през годините това изкуство. Искрено се надяваме Studio Ponoc, създадено от художници, работили в продължение на години за Ghibli, да направи своя голям пробив – дали ще е с „Mary And The Witch’s Flower” или с друг подобен проект, няма голямо значение, важно е да не се отказват, независимо от посоките, в които поема киноиндустрията.

Филмът, режисиран от Хиромаса Йонебаяши („The Secret World Of Arrietty”, „When Marnie Was There”), е по книгата на Мери Стюарт „The Little Broomstick” – за девойката Мери, на която й се случват странни, фантастични и доста магически неща. За разлика от първия тийзър, в този нов поглед към приключенията на младата героиня успяваме да зърнем онзи специален, магьоснически свят, от който идва тайнственото цвете и неговата сила.

Колкото и да се надяваха различни специалисти на тема кино, „Mary And The Witch’s Flower” не получи покана за официалните програми на 70-ото юбилейно издание на фестивала в Кан – един от трите най-авторитетни форуми за кино (заедно с Берлин и Венеция), по които си „сверяват часовниците” всички фестивали в света.

Колкото и да е ограничено разпространението на подобни филми, остава ни надеждата, че все някога ще имаме шанс да ги видим на голям екран – това се случи с „The Tale of Princess Kaguya” на Исао Такахата и „The Wind Rises” на Хаяо Миязаки, защо да не си помечтаем и за други рисувани творби?…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Със сигурност ще е 10 000 % по добър от който и да било бърз и яростен…………..