В желанието си за привличане на нови публики различните стрийминг платформи действат във всякакви посоки. Netflix отдавна са напълнили пространството си с филми и сериали на хинди, има сериозно количество аниме творби и филми за корейски-говорещите киномани. Не сме наясно каква е статистиката при другите „ловци“ на онлайн-зрителско внимание, но ето че и Apple за първи път предлагат корейски сериал.

Поредицата „Dr. Brian“ е композирана от шест епизода и проследява гениален учен, който изследва тайните на човешкия мозък, но го застига ужасна лична трагедия. Главната роля е поверена на Лий Сон-Гюн, познат с многобройните си образи във филми и телевизионни сериали от началото на миналото десетилетие и сдобил се със сериозна популярност в цял свят след участието си в „Паразит“.

Сценарист, изпълнителен продуцент и режисьор на сериала е Ким Джи-ун („Добрият, лошият и странният”, „A Tale of Two Sisters“, „I Saw the Devil”). Съавтори на сценария са Ким Джин А и Ко Йънг-Дже; в екипа на изпълнителните продуценти са Самюъл Йенджу Ха и Джейми Юн Лай (Bound Entertainment), Хам Юн Юб и Даниел Хан (StudioPlex), Джой Динсу Ли и Мин Йънг Хон (Kakao Entertainment) и Антонио Х. У. Ли.

В основата на сюжета на „Dr. Brian“ е популярна едноименна рисувана уеб-поредица, дело на Хонджика. Семейството на гениалния учен е застигнато от тайнствен инцидент и за да стане ясно какво точно се е случило, ученият трябва да „синхронизира“ мозъка си със спомените на мъртвите. Той решава да използва тази технология, за да разкрие истината за своите близки и няма да се спре пред нищо, докато не получи отговор на безкрайните въпроси, които го терзаят.

Логично е, че може да очакваме нещо като хорър елементи, след като реалността се смесва с „импулси“ от небитието и се представя пред изследващия под формата на халюцинации. Заедно с Лий Сон-Гюн в актьорския екип са Лий Ю-Юн, Парк Хи-Сун, Со Джи-Хюе и Лий Джей-Уон (вероятно е в транскрибирането на имената да откриете грешки!). „Dr. Brian“ се присъединява към все по-сериозно разширяващата се мрежа на Apple Original с оригинални творби, дело на международно-признати кинаджии.

Премиерата на първия оригинален сериал на корейски език по Apple TV+ е на 4 ноември 2021 – обещанието е всяка седмица онлайн да се появява нов епизод.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *