лин рамзи
Лин Рамзи

Както и друг път сме споменавали – бил ли си в Кан, има голяма вероятност да те поканят отново! Това се случва с най-новия, четвърти пълнометражен филм на шотландката Лин РамзиYou Were Never Really Here” – тя е отново в конкурса на най-престижния филмов фестивал в света, където бяха премиерите на предишните й две творби – „Morvern Callar” през 2002 и „We Need To Talk About Kevin” през 2011 година, а дебютният й филм „Ratcatcher” (1999) е показан за първи път в другата Кан-ска конкурсна програма „Особен поглед”. Двата й късометражни филма от 1996 и 1998 година също се състезават за „Златна Палма” в своята категория…

Преди два дни бяха публикувани първите официални снимки на Хоакин Финикс (можете да ги видите по-долу), на когото Рамзи поверява ролята на Джо – ветеран от войната, който приема като мисия идеята да бъде ликвидиран трафика на хора за секс в неговия град. В основата на сюжета е едноименния роман на Джонатан Еймс – ето подробности за историята въз основа на синопсиса му:

Джо е бивш морски пехотинец и агент на ФБР, който е бил свидетел на прекалено много престъпления и познава добре болката, не само в професионалния си живот. Винаги сам, той предпочита да бъде невидим – не си позволява да има приятелства или любовници, а изкарва прехраната си като спасява млади девойки от смъртоносната хватка на сексуалното робство. Но когато високопоставен политик от Ню Йорк го наема, за да изтръгне неговата дъщеря в тийнейджърска възраст от един бордей в Манхатън, Джо разкрива една мрежа от корупционни схеми, която дори самият той не би имал възможност да разплете… И когато хората, изпратени по петите му, посягат на единствения човек в света, който все още има значение за него, Джо захвърля обета си да не наранява никого. И ако някой може да затрупа пътя си към истината с трупове – то това е именно Джо!

Ето и първите снимки:

хоакин финикс хоакин финикс you-were-never-really-here-img03-20170421

В „You Were Never Really Here” участва още Алесандро Нивола, Екатерина Самсонов и др. От самото начало по филма работят британската компания Film4 и British Film Institute, като в продуцентския екип се включват и френските компании Why Not Productions и Page 114. Миналата година на пазара в Кан филмът беше продаден на Amazon Studios за 3,5 милиона долара, което означава, че освен на голям екран, зрителите в Щатите (вероятно) ще имат опция и за стрийминг-гледане у дома.

Ще следим с интерес представянето на „You Were Never Really Here” и ще ни е много любопитно как ще бъде приет той от претенциозната фестивална публика и/или специалистите на тема кино.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чакам Ради да изскочи отнякъде и да каже, че Финикс не е лош актьор.