Всички режисьорски филми на София Копола са дебютирали на големи кино фестивали и тя не изневерява на традицията и с най-новия си проект „The Beguiled”, който ще бъде представен в Кан (където, няма нужда да ви казваме, се провежда един от най-важните кинофоруми в света). По този повод в интернет се появи нов трейлър на филма, който допълнително затвърждава добрите ни впечатления от първата реклама и няколкото снимки, които видяхме до момента.

Припомняме, че „The Beguiled” е нова адаптация на готическия роман „A Painted Devil” на Томас П. Кълинан, по който е създаден и класическият филм на Дон Сийгъл и Клинт Истууд от 1971 г., също озаглавен „The Beguiled”. Филмът разказва за ранен войник от Съюзническата армия, който се оказва на прага на девически пансион, разположен на територията на Конфедерацията. Присъствието му активира греховни страсти, завист, омраза и похот сред обитателките, които скоро се обръщат една срещу друга.

Вижте новия трейлър.

Осъзнаваме, че част от напрежението, което струи от този трейлър, е заради монтажа и повечето загатващи за хорър реплики и моменти са от началото на филма, но въпреки това цялостната атмосфера и ритъм (разбира се, и самата история) крещят хорър-трилър. Надяваме се ефектът им в самия филм да е същият. По този повод ви предлагаме да си припомните и какво казва София Копола по отношение на тематичния и жанров завой, който прави с този филм:

Не съм правила жанров филм досега. Беше забавно да измисля как да подходя към материала, да запазя стила си и да имам този красив, мечтателен сват, който харесвам, но със сюжет… Основният момент във филма е динамиката между група жени, които са принудени да живеят заедно, както и промяната в позицията на силата между мъже и жени. За мен това е много универсално, но е ситуирано в знатния Юг.

Още веднъж, режисьор и сценарист на „The Beguiled” е София Копола, а в ролите ще видим Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст, Ел Фанинг, Ангури Райс, Уна Лорънс и други.

Премиерата на филма е на фестивала в Кан, а в кината ще бъде от 23 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *