Големи фенове сме на София Копола (многократно сме споменавали, че „Изгубени в превода” е сред най-любимите ни филми на всички времена) – харесваме всичките ѝ режисьорски проекти, дори и тези, от които има още много какво да се желае, какъвто беше случая с „Блясък”. По тази причина следим отблизо развитието на кариерата ѝ, а към най-новия ѝ филм „The Beguiled” проявяваме дори още по-голям интерес, тъй като изглежда като любопитен творчески завой.

The Beguiled” е нова адаптация на готическия роман „A Painted Devil” на Томас П. Кълинан, по който е създаден и класическият филм на Дон Сийгъл и Клинт Истууд от 1971 г., също озаглавен „The Beguiled”. Филмът разказва за ранен войник от Съюзническата армия, който се оказва на прага на девически пансион, разположен на територията на Конфедерацията. Присъствието му активира греховни страсти, завист, омраза и похот сред обитателките, които скоро се обръщат една срещу друга.

Ролите се изпълняват от доста солиден актьорски състав в лицето на Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст, Ел Фанинг и Ангури Райс. Вижте ги в първия трейлър.

Изглежда ни доста добре като атмосфера и цялостна визия. А комбинацията от подобна история и чувствителността на София Копола като режисьор и сценарист, ни се струва страхотна. Определено сме обнадеждени. Ето какво споделя тя:

Не съм правила жанров филм до сега. Беше забавно да измисля как да подходя към материала, да запазя стила си и да имам този красив, мечтателен сват, който харесвам, но със сюжет… Основният момент във филма е динамиката между група жени, които са принудени да живеят заедно, както и промяната в позицията на силата между мъже и жени. За мен това е  много универсално, но е ситуирано в знатния Юг.

В добавка вижте и няколко снимки.

The Beguiled the-beguiled-nicole-kidman the-beguiled-elle-fanning

Режисьор и сценарист на „The Beguiled” е София Копола, а в ролите са Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст, Ел Фанинг, Ангури Райс, Уна Лорънс и други.

Премиерата е 30 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Версията с Ийстууд е куул, по бегли спомени. Това изглежда още по-куул.