Съвсем неочаквано Sony обявиха, че филм за Венъм ще излезе по кината догодина – на 5 октомври 2018 г. Така „Venom” заема мястото на „Аквамен” на DC, който по-рано днес стана ясно, че ще дебютира два месеца по-късно – на 21 декември 2018 г. Сценарият на „Venom” е на Скот Розенбърг („Да изчезнеш за 60 секунди”), Джеф Пинкнър („Изгубени”, „Тъмната кула”) и Данте Харпър („Пришълецът: Завет”).

През 2007 г. злодеят беше омаскарен в „Спайдър-Мен 3” на Сам Рейми, благодарение и на Тофър Грейс. Sony смятаха да представят героя наново в „Sinister Six” на Дрю Годард („Хижа в гората”) – филм, посветен на някои от най-известните злодеи на Спайдър-Мен, но проектът не се реализира.

Сценаристите на „Дедпул” и „Zombieland” Пол Уърник и Рет Рийс също имат сценарий за „Venom” с R Rating. И тук вече нещата стават особено интересни.

raynolds-venom-20170317

Във филма на Даниел Еспиноза „Life” („Признак на живот”) с участието на Джейк Джиленхол и Райън Рейнолдс и със сценаристи Уърник и Рийс, екип от учени на борда на Международната космическа станция се натъкват на бързоразвиваща се форма на живот. Някои спекулират, че „Life” всъщност може да бъде „скрит” комиксов филм, посветен на намирането на симбиота.

По случайност или не, кадър от „Спайдър-Мен 3” се появи в последния трейлър на „Life”:

признак на живот
”Признак на живот”
спайдър-мен 3
„Спайдър-Мен 3”

Симбиотът се появява за първи път в комикса „Amazing Spider-Man” брой 252 през 1984 г, като съществото бързо оставя Питър Паркър и се слива с фотографа Еди Брок, за да се превърнат заедно в антигероя, известен като Венъм. Оттогава персонажът е бил с различни гостоприемници и е приемал различни форми. В по-новите комикси симбиотът е свързан с Мак Гарган (Скорпиона). По-късно тази година ще излезе и очакваният от мнозина комикс „Edge of Venomverse”:

edge_of_venomverse_20170316

Предвид успеха на „Логан”, а и същността на Венъм, в реда на нещата е да смятаме, че филмът „Venom” ще бъде с рейтинг “R”.

old man logan
„Old Man Logan”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Толкова време го дъвчат в development hell тоя проект, че докато не се появи трейлър, няма как да го регистрирам като нещо сериозно.

 2. Кой пише с моя nickname?. Не сме се разбрали за авторските права. 😀

  Ako Life се окаже началото ще е яко. Ама онази гад която се вижда в трейлърите май не прилича много на паразита свързан с Венъм.

 3. Това би спасило филма („Life“) от очевидната баналност, лъхаща от трейлърите. Ако се окаже някакъв prequel на „Venom“, ще е почти гениално. Ама засега съм дълбоко скептичен.

  1. Ако е така може да се окаже и по-добър, отколкото изглежда

  2. Така е, права си. Но рекох да те копирам с мой думи 🙂

 4. Те това наистина ще да е гениално решение….
  Лайф прикуел на Веном.

  Не го очаквах това….

  П.С. Все още се надявам, Лайф да се окаже читав филм. Поне последния трейлър върна надеждата.

 5. Ако двата филма имат връзка, не би ли било по-силен ход да обявят този филм СЛЕД премиерата на ”Life“?

  1. Не, защото така ще предизвикат интереса към Лайф да отидат повече хора да го гледат, съответно повече кинти в джобовете.

  2. Не, защото така ще предизвикат интереса към Лайф повече хора да отидат да го гледат, а повече хора, съответно повече кинти в джобовете… 😉

   П.С. Нещо стана, та се получиха 2 коментара…. нищо, голяма работа

  3. Да, но официално инфо че двата филма са свързани няма. От нърдовски спекулации ако се вдигаха приходите ехей… :))