Is that a monkey?

Actually, it’s an ape. Толкова сме възмутени от хората, които бъркат двете понятия, че се сбрахме по маймунски на Inglourious Kunts раздумка и обсъдихме подробно всички по-важни филми, из чиито сюжети бясно вилнее властелинът на Острова на черепа. Оказва се, както и тук вече детайлно отбелязахме, че Конг е повлиял на страшно много неща… но и страшно много неща са повлияли на него. Спираме се на трите базисни „Кинг Конг“ продукции, появили се съответно през 1933, 1976 и 2005 г., но акцентираме и върху продължения, вдъхновения, кросоувъри и прочее маймунджилъци.

Приматите в студиото са 4-членно племе, отклонило се от еволюционната пътека, съставено от водещия неандерталец Мартин „Циничния Елф“ Ангелов и гостуващите питекантропи Димитър Дринов, Владислав Апостолов и Благой Иванов. Освен на Конг и на екранните му проявления, обръщаме внимание и на класики като приключенската фантастика „Изгубеният свят“ (1925) на Хари О. Хойт, както и на част от франчайза с японския колос Годзила. Естествено, „Конг: Островът на черепа“ (2017) на Джордан Воу-Робъртс също е сред основните теми, но него сме си го оставили за десерт, тъй като обичаме след обилно, питателно хапване да „мушнем“ и малко junk food.

Следва бой на негри в тъмна нощ:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. -Is that a monkey?
  -No, it’s just Drinov.
  😀

  Най-добрият ви подкаст досега…но може и да е било, защото го гледах пиян (като Елфа). Днеска втори път с обострен слух и поглед.
  Всъщност в Конг срещу Годзила – кой кого побеждава или е бил Civil War type of battle? Може и да сте го споменали .. :Д

 2. По-скоро Конг побеждава, но и Годзила оцелява, малко е като при Джейсън и Фреди 🙂

 3. Нищо особено не е новият Конг, но спрямо шитнята Годзила на Едуардс е просто шибан шедьовър.

  1. Много скапано сравнение. Сравни го с Кинг Конг например на Джаксън, но да сравняваш с Годзила си е направо лаизъм. Още повече, не такъв фен на новата Годзила на Едуардс, сравнена с други monster-филми, си стои доста прилично. В него има няколко момента, които надървят от кеф в тази Годзила и не мога да отрека таланта му на добър визионер. Но както се видя, той се отказа и от продължението именно, защото искат да му се мешат в работата. Това направиха с Рог Уан и се насраха от Дрисни. Вярвам, че неговата по-мрачна версия щеше да е в пъти по-добра

  1. Бла, много често съм съгласен с теб, но не и в този случай. Годзила е един от най-мъчително скучните филми, които съм бил принуден да изтърпя през живота си. Същото важи и за Rogue One – това нещо просто не става за гледане. Едуардс за нула време се превърна от един от любимите ми нови режисьори (MONSTERS) в един от най-мразените. „Светлият“ му пример следва и направилият уникален дебют Бломкамп. Да не кажа голяма дума, но и на двамата няма да гледам нито един филм повече.

  2. За Бломкамп съм съгласен – там след дебюта нещата прогресивно се насират, обаче Едуардс засега ужасно ме кефи. Единствено експозициите му са слаби. Дано следващият му проект е негов, а не поръчков и да видим нещо, което е по-близо до чудесния „Monsters“.

  1. От чисто развлекателна гледна точка е файн, да. Нищо повече.

 4. Има си своите яки monster-моменти, но очаквах реално доста по-сериозен подход, а не такъв хаос в конструкцията на изложените идеи. Не че ги имаше много де. 🙂 Личи си неопитността на режисьора в такъв голям проект. Но пък имаше 2 плюса това филмче – Много рано ни запозна с гориляка и всичкото това кино-мъчение бе кратко, а не 3 ч като на Джаксън. 🙂
  Реално този филм бе оставен и се разчиташе на хората от спец ефектите и нищо повече. Една хаотично завряла се в дивотията група от кретени няма как да направи такъв филм гледаем.