Тази година ни очаква епична битка на Чърчили – знаете как е, честичко се случва накуп да излизат по два (а понякога и повече) големи филми с обща или близка тема. От една страна имаме „Darkest Hour” на Джо Райт с Гари Олдман, а от друга е фокусът на настоящата ни новина, „Churchill” на Джонатан Теплицки с Брайън Кокс.

Вече сме виждали снимка от филма и знаем как точно ще изглежда Кокс като Уинстън Чърчил, но сега е време да го видим и в действие в първия трейлър. Припомняме, че действието на „Churchill” се развива непосредствено преди D-Day през 1944 година, когато едно от най-големите предизвикателства пред силите на Съюзниците е самият Чърчил, който се страхува, че катастрофалните събития от Галиполи през 1915-та, когато загиват над 500 хил. войници, могат да се повторят отново.

Честно казано очаквахме да изглежда малко по-евтино, не знаем защо. Брайън Кокс ни радва, без обаче да ни „отвява шапчиците”. Най-много се кефим на Миранда Ричардсън, която обожаваме. Явно ролята ѝ на съпругата на Чърчил Клементин ще е доста голяма – оставаме с впечатлението, че тя е основният човек, който помага на Чърчил да преодолее кризата си. Очевидно приказката, че зад всеки успял мъж стои една силна жена, е вярна. Ще ни е любопитно да видим филма, както и този с Гари Олдман, разбира се.

Режисьор на „Churchill” е Джонатан Теплицки, по сценарий на британската историчка Алекс фон Тънзелман, която прави своя дебют в киното. Освен Кокс и Ричардсън в ролите ще видим още Джон Слатъри като генерал Айзенхауер, Джеймс Пюърфой като крал Джордж, Ела Пърнел като доверената секретарка на Чърчил Хелън, както и Джулиан Уадам, Ричард Дърдън, Дани Уеб и др.

Премиерата е на 2 юни в Съединените щати и на 6 юни във Великобритания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *