Режисьорът Джонатан Теплицки не навлиза за първи път в темата за Втората световна война – през 2013 година се появи „The Railway Man”, с прекрасните Колин Фърт и Никол Кидман. Най-новата му творба „Churchill”, чиито снимки вече са започнали, е биографична история и е посветена на Уинстън Чърчил. Главната роля е поверена на Брайън Кокс и вече може да видим първа официална снимка.

brian-cox-churchill-20160531

Неизменната димяща пура и знакът за победа (който изглежда леееко като друга конфигурация) очевидно са задължителен елемент. Много авторитетни актьори през годините са се вмъквали в образа на британския лидер (сред тях са Ричард Бъртън, Майкъл Гембън, Албърт Фини) и ще ни бъде много любопитно как ще се справи с предизвикателството Кокс.

Действието на филма се развива 48 часа преди прословутия D-Day през 1944 година – едно от събитията, които определиха изхода от последната световна война. Очакваме с нетърпение да усетим напрежението между част от главните действащи лица в подготовката на десанта – в ролята на генерал Айзенхауер ще влезе Джон Слатъри („Mad Men”, „Първият отмъстител: Войната на героите”), крал Джордж ще бъде Джеймс Пюърфой („Рим”, „High Rise”), а в ролята на доверената секретарка на министър председателя ще видим Ела Пърнел („Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, „Tarzan”). Миранда Ричардсън ще бъде любимата Клементин Чърчил, готова винаги да предложи подкрепа и разбиране.

Брайън Кокс споделя:

„Очаквам с нетърпение да вляза в ролята на тази иконична и сложна фигура. Това е изключително важна роля за мен, мога да кажа – ролята на живота ми, и съм изключително щастлив, че поемаме на това пътешествие заедно с Джонатан и страхотния актьорски екип.”

Автор на сценария е британската историчка Алекс фон Тънзелман, която дебютира в киното с „Churchill”, а развитието на проекта е със съдействието на Британския филмов институт. В момента екипът снима в Шотландия. Получим ли сигурна информация за по-нататъшните планове на екипа – фестивални или/и премиерни, ще споделим своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ебати, преди тази снимка даже и не съм подозирал колко лесно би се въплътил чисто визуално иначе страхотния по принцип Кокс в Чърчил… 😮

  2. Koкс е приличен, макар и еднообразен актьор, но има нещо в излъчването му, което не не кефи. Все си мисля, че е есхоул в живия животец.