В началото на месеца видяхме първия тийзър на едно от предстоящите високобюджетни заглавия на Netflix – мрачната политическа сатира „War Machine”. Филмът е дело на режисьора Дейвид Мишод, а сред актьорите са Тилда Суинтън, сър Бен Кингсли и Брад Пит, който изпълнява главната роля и е продуцент (чрез своята компания Plan B Entertainment).

War Machine” е създаден по книгата „The Operators: The Wild & Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan” на Майкъл Хейстингс и разказва истинската история за възхода и падението (следствие на статия на Хейстингс в Rolling Stone) на американския генерал Станли МакКристал (Брад Пит), който предвожда силите на НАТО в Афганистан.

Новият трейлър ще ви даде малко по-добра представа какво можете да очаквате от филма като тон и история. Вижте.

Като цяло добре, но определено ни се струва, че Брад Пит прекалява една идея с пародийния подход към образа на МакКристал. Както споменахме и миналия път, имаме чувството, че гледаме Чад Фелдхаймър от „Burn After Reading”, който дава всичко възможно от себе си, за да мине за американски генерал.

Засега не сме особено въодушевени за филма, но бихме му дали шанс заради Мишод и заради любопитната история на Станли МакКристал.

Режисьор на „War Machine” е Дейвид Мишод („Animal Kingdom”, „The Rover”), а в ролите са Брад Пит, Тилда Суинтън, сър Бен Кингсли, Антъни Майкъл Хол, Тофър Грейс, Уил Поултър, Лакит Станфийлд, Емори Коен, Скут МакНейри, Мег Тили и други.

Премиерата е 26 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хм, аз ли нещо не схващам сатирата, или ми се струва, че Пит е мискастнат тук. Доста нелепо изглежда… :/

  2. Брат Пит изглежда тотално нелепо в тзи роля и е тотален мискаст. Пит е много добър актьор, но тук е просто под всякаква критика, да не говорим за преиграването му.
    Трейлъра загатва, че филма може и да е интересен, но Пит ще го съсипе….

  3. Много навременна гротескова сатира …Брад Пит освен страшно талантлив, не се свени да подскаже каква може да е истината за мотивите и облика на т.н военно-промишлен комплекс в САЩ. Онзи ден New York Times излезе със статия за устойчиво увеличаващите се невинни жертви откакто тази кукла на конци Трамп е президент, в контекста на зачестяващи атаки на американската армия в няколко страни (без да се коментира какватао и да е екзит-стратегия). В Америка на униформените им освобождават място като се качат в публичен транспорт. Да се бъзикаш със защитниците на ‘най-великата страна’ е безкомпромисна гражданска позиция. Дали са успели естетически незнам, но мен Пит изобщо не ме дразни …Той бе човечен и смешен в Burn after Reading. Тук засега виждам, че е ангажиран и безкомпромисен….

  4. Вчера си го пуснах и това е (hands down!) най-малоумният филм, който съм гледал тази година 🙂 Независимо от опитите за някакъв политически коментар, като режисура е непоносимо блудкав, отчайващо монтиран и в първите 40 минути, около 38 са глас зад кадър, който опитва да обясни случващото се. А Брат Пит през цялото време като че се пъне да пародира всичко, което някога е правил и е живо неудобство да го гледаш как се излага.