Netflix продължават да подреждат филмова програма, достойна за някое от големите холивудски студия. Поредното интересно заглавие, което ще разпространяват, е военната сатира „War Machine” на режисьора Дейвид Мишод („Animal Kingdom”, „The Rover”), с участието на Брад Пит, Тилда Суинтън, Бен Кингсли и още един куп известни имена.

Филмът е създаден по книгата „The Operators: The Wild & Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan” на Майкъл Хейстингс и разказва истинската история за възхода и падението (следствие на статия на Хейстингс в Rolling Stone) на американския генерал Станли МакКристал, който предвожда силите на НАТО в Афганистан.

Очевидно това е само тийзър, но не можем да се отърсим от чувството, че Брад Пит играе МакКристал сякаш е Чад Фелдхаймър от „Burn After Reading”, който се е предрешил като генерал в поредния си нефелен опит да изкара някой лев. Колкото и да обожаваме тази му роля, ще се радваме да го видим тук да прави нещо по-различно. Трябва обаче да кажем, че в началото не бяхме доволни от Пит като Алдо Рейн в трейлърите на „Гадни копилета”, но после си изядохме критиката до последната трошичка.

Освен Брад Пит, Тилда Суинтън и сър Бен Кингсли, в останалите роли ще видим Антъни Майкъл Хол, Тофър Грейс, Уил Поултър, Лакит Станфийлд, Емори Коен, Скут МакНейри, Мег Тили и други.

Премиерата е 26 май.

Понеже по-горе споменахме Чад Фелдхаймър, нямаше как да не се сетим за изпълнението на Пит в една от най-култовите сцени от „Burn After Reading”. Оставяме ви с нея за финал:

https://www.youtube.com/watch?v=2yl95hx6mcA

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

    1. 😀 Не се бях замислял, че с преиграване прави голяма част от най-яките си роли.

    2. Има може би 4-5 филма, в които не дразни, но като цяло ми е доста посредствен и пънещ се актьор.

    3. Съгласен, ама съм му фен въпреки това, просто сега се замислих, че Тайлър Дърдън си е преигравка на макс 😀

    4. За Дърдън си е сюжетно обосновано, заради това и не дразни.

  1. Гледа ми се нещо като The Brink. Що тъй го заебаха…
    И това ще го видим, ако е добро ще го зяпаме 🙂

  2. Брад Пит си ме кефи на макс и си е много точен, нито има големи претенции, нито друго. Има много добри и пасващи му роли и няма нужда да се насира заради глупости и щото някой единствената жена дето го харесва е майка му 😀

    Иначе мен много повече ме нерви, че е тъп… Къде що съм му гледал интервюта и особено Inside the Actors Studio – много голям реднек е тоя човек адски е плосък дееба… Много ме нерви това, щото не му отива 🙂

  3. „War Machine“ не е точно автобиографичен, въпреки че разказва за реални събития в работна обстановка на реален генерал. Филмът е много повече политически коментар на случващото се в Афганистан по времето на Обама (а и не само). Има я сатирата (без да е комедия), но в случая е по-скоро тъжно констатиране на собствената си глупост, на „новата“ линия на действие, която ще спечели войната. Екшънът в края много точно си легна на мястото, показвайки ни какво се случва на фронтовата линия, при това без да излиза от тоналността на филма.
    Останах доволен. Въпреки политическият коментар, всъщност той не дразни с пропаганда, сочейки кое е правилно и кое е грешно. Без да е нещо специално, филмът изпълнява целите си да ни покаже как се движи бойната машина на USA! USA! USA!