transformers-5-last-knight-score-steve-jablonsky

Разбира се, най-чаканият филм тази година за нас е „Трансформърс: Последният рицар“. Защото сме комерсиален сайт и гледаме само екшъни с млатещи се роботи. Сарказмът настрана, надяваме се наистина това да е последната част от поредицата на Майкъл Бей, защото се уморяваме да пишем новини за един и същи филм. Достатъчни са ни несвършващите „Бързи и яростни“. Както и да е, предлагаме ви да си припомните „историята“ и да видите новата, малко по-удължена Super Bowl реклама.

Трансформърс: Последният рицар” разтърсва митологията на франчайза и предефинира значението на думата „герой“. Хора и Трансформъри са на война, Оптимус Прайн е заминал. Ключът към нашето бъдеще лежи заровен в тайните на миналото, в скритата история на Трансформърите, които са идвали преди. Спасението на света ни зависи от необичаен съюз – между Кейд Ягър (Марк Уолбърг), Бъмбълби, английски лорд (Антъни Хопкинс) и оксфордски професор (Лора Хадок).

Доста драматично и вълнуващо, не мислите ли? В допълнение ви предлагаме да хвърлите едно око на нещо още по-интригуващо и това е представянето на новите мини диноботи. Точно от това имахме нужда, за да се развълнуваме за франчайза! Вижте тези нови „сладури“:

NE3gIRiXlRgH74_1_b

Накрая завършваме с прощалното писмо на Майкъл Бей, който (за пореден път) си взима сбогом с поредицата. Но не плачете, защото по всичко изглежда, че Трансформърите остава в добри ръце.

От 10 години живея с тази поредица. За „Трансформърс: Последният рицар” събрахме сценаристи, които имат възможността да разширят митологията, като интегрират всички филми по един съвсем нов начин. Всеки един от филмите е свързан с другите.

Не е лесна задача да разшириш дадена митология, която започва от зората на човечеството и се преплита с различни събития от историята. Имахме чудесен екип от сценаристи: Акива Голдсман („Красив ум); Арт Маркум и Мат Холоуей („Железният човек”); Кен Нолан („Блек Хоук”); Зак Пен („Ready Player one”); Линдзи Бийр („Барби”); Женева Робертсън-Дуорет („Томб Райдър”) Кристина Ходсън („Бъмбълбий”); Стивън Де Найт („Дявол на доброто”; „Смолвил”); Джеф Пинкнър („Невероятният Спайдър-мен 2”, „Изгубени”); и Андрю Барър и Габриел Ферари („Ант-Мен”).

Лятото на 2015 г. те прекараха в усилена работа в огромен хангар на Paramount и бяха заобиколени от над 10,000 снимки от историята на поредицата: филмите, анимациите и комиксите. Компания им правеха Бъмбълбий в действителен размер, главата на Мегатрон и цял куп декори от снимачната площадка. Имаше от всичко. Беше като сбъдната мечта за всеки фен.

Бяхме поканили специалисти по историята на Трансформърс от Хасбро, които могат да разяснят произхода на трансформърите, за да бъде по-лесно да определят накъде трябва да продължат.

Мога да заявя със сигурност, че досега не е имало филм за трансформърс с толкова голям визуален обсег и толкова изчерпателна митология, както „Последният рицар”.

Изпитвам смесени чувства. За всеки филм от поредицата казвам, че това ще бъде последният. Виждам 120-те милиона фенове по целия свят, които не пропускат нито един от филмите, километричните опашки в увеселителните паркове и невероятните деца, спечелили посещение на снимачната площадка, и всичко това продължава да ме влече към филмите. Обичам да правя тези филми. Снимачният процес на този беше особено забавен. Но този път, вероятно ще бъде и последен.

Това е последна глава и ново начало. Ето какво имат да кажат сценаристите:

Последният рицар” разбива на парчета митологията на поредицата и преобърнахме разбиранията какво е да си герой. Хора и трансформъри са във война, Оптимус Прайм вече го няма. Ключът към спасението на бъдещето ни е скрит в тайните на миналото, в тайната история на транформърите на Земята. Спасението на нашия свят лежи на плещите на един неочакван екип: Кайд Ийгър (Марк Уолбърг), Бъмбълбий, британски лорд (Сър Антъни Хопкинс) и професор от Оксфорд (Лаура Хадок).

Идва момент в живота на всеки, когато е призован да бъде герой.

В „Трансфоормърс: Последният рицар” преследваните ще бъдат герой. Героите ще станат злодей. Само един свят ще оцелее: техният и нашият.

Режисьор на „Трансформърс: Последният рицар“ („Transformers: The Last Knight”) е Майкъл Бей, а в ролите са Марк Уолбърг, Антъни Хопкинс, Джон Гудман, Джош Дюмел, Лора Хадок, Изабела Монер, Станли Тучи, Джон Туртуро, Питър Кълън, Сантяго Кабрера и други.

Премиерата е 23 юни 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Няма как да е по-тъпа брадва от предния филм! Дано успеят да завършат поредицата с нещо по-поносимо от Resident Evil: The Final Chapter! 😀