Арми Хамър ни е ужасно симпатичен (женската част от екипа ни вероятно би използвала и доста по-силни думи – и напълно обяснимо, момчето е доста хубаво) и адски много съжаляваме, че след страхотното си изпълнение в „Социалната мрежа”, нито един от големите му проекти не беше успешен – даже „Самотния рейнджър” и „Мъжът от U.N.C.L.E.” си бяха сериозни финансови разочарования. Знаете, че в Холивуд, когато не изкарваш пари, скоро те вкарват в шеста глуха.

В такива случаи обаче, актьорите се захващат с по-малки, далеч по-интересни проекти, където да разгърнат таланта си и отново да покажат на какво са способни. А от време на време, някой от тези нископрофилни филми се оказва хит и актьорите получават нов шанс за пробив в „голямото кино” (ако допуснем, че все още искат подобно нещо). А дали най-новият филм на Хамър „Mine” ще се окаже такъв, тепърва предстои да разберем.

Mine” е режисьорски дебют на Фабио Гуалионе и Фабио Ресинаро („True Love”) и представлява военен трилър за американски войник, чиято мисия не се развива според плана, и той и партньорът му са принудени да бягат през пустинята – трудна задача сама по себе си, която става невъзможна, предвид това, че мъртвата земя е осеяна с 33 милиона противопехотни мини.

Първата част от трейлъра никак не ни допада – малко ни е писнало от войници със съвест, които отказват да натиснат спусъка (монтажа със съпругите е като за първокласници), но във втората си половина нещата определено се подобряват. Харесваме подобни камерни филми и идеята да стоиш стъпил върху мина 52 часа ни е доста интригуваща. Дано само „pay off”-а да си заслужава. Ранните отзиви за „Mine” не са лоши (попаднахме и на няколко похвали за Хамър), така че, най-вероятно, ще му хвърлим едно око.

плакат плакат

Режисьори и сценаристи на „Mine” са Фабио Гуалионе и Фабио Ресинаро, а в ролите са Арми Хамър, Том Кълън, Анабел Уолис, Джулиет Обри, Джеф Бел и други.

Премиерата е 7 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Идеята да стоиш върху мина часове и дни наред е вече перфектно реализирана в босненския No Man’s Land (2001) и дълбоко ме съмнява, че Mine ще успее да се доближи до класата му в това отношение, но нека видим 🙂