След като Бен Афлек се оттегли като режисьор на предстоящия нов солов филм за Черния рицар, интернет избухна в спекулации за причините за отказа му, както и за това кой ще го замести. Едно от най-често споменаваните имена (вследствие на информация от Variety, че той присъства в шортлиста с потенциални кандидати) беше това на Мат Рийвс и сега получаваме потвърждение, че именно той ще се нагърби със сериозната задача да ръководи „The Batman”.

Variety съобщават, че режисьорът на „Чудовищно”, „Let Me In”, „Зората на планетата на маймуните” и предстоящия „Войната за планетата на маймуните” е получил официална оферта от Warner и в момента води преговори по финализиране на сделката. Лично нас този факт ужасно ни радва, тъй като доста харесваме Мат Рийвс (намираме го за един от най-добрите и адекватни режисьори на комерсиални филми, работещи в момента) и стискаме палци преговорите със студиото да завършат успешно.

THR също потвърждават информацията за Рийвс и споделят, че той винаги е бил един от топ изборите, но студиото е обсъждало и Феде Алварес („Злите мъртви”, „Don’t Breathe”), както и Ридли Скот. Скот – това вече щеше да е интересен избор. Само си представяме как щеше да изглежда един високобюджетен „Батман”, режисиран от Скот. Но както и да е, това е без значение – не вярваме този вариант да се случи, дори и нещата с Рийвс да се разпаднат.

Очаква се Бен Афлек да запази творчески контрол върху „The Batman” като продуцент и изпълнител на главната роля, но според THR доста източници споделяли, че сценарият му, който е в съавторство с Джеф Джоунс, ще претърпи сериозни промени. Дали Детстроук ще остане част от него, тепърва предстои да разберем. Ще се ослушваме за премиерна дата, както и за нови подробности около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Един от малкото хора, които могат да направят страхотен Батман филм. Чак се радвам, че Афлек отстъпи.

  2. Това е новината, която всички искахме да чуем . Надявам се да побутне сценария, все пак той е написал “War for the Planet of the Apes“ , От друга страна, залагам много големи надежди на хореографията при бойните сцени, нещо, което беше загатнато, още когато Батман потруши сумата и наемни убийци, докато спасяваше Марта . Нуждаем се от нещо, което да се доближи до хореографията на двете части на “The Raid“ . Но, това би бил най-малкият проблем, ако филмът издиша в по-важните си аспекти, или както по-скоро би се случило отново – да бъде незаслужено оплют 🙂