Световна премиера на документален филм, посветен на корените на американската музика – няма по-подходящо място от фестивала в Сънданс. Режисьори на „Rumble: The Indians Who Rocked The World” са Катрин Бейнбридж и Алфонсо Майорана, изпълнителен продуцент е Стиви Салас, а в специалния разказ за миналото се включват със спомени и коментари Мартин Скорсезе, Тони Бенет, Куинси Джоунс, Иги Поп, Слаш, Стивън Тайлър, Роби Робъртсън и още много други, а основната тема е сериозното влияние, което индианците са оказали за оформянето на голяма част от музиката на северноамериканския континент.

Този силен документален разказ, с помощта на едни от най-значимите музикални звезди, се фокусира върху ролята, която изиграва местното индианско население в Северна Америка в съвременната музикална история. Представена е една съвсем непозната тема – как творците от различни поколения попиват влиянието на музиката, създавана от векове на територията на индианските племена, и неусетно се оформя специфичния саундтрак на живота ни, а това влияние остава значима следа в поп-културата на целия свят.

Първата прожекция на „Rumble: The Indians Who Rocked The World” е предвидена за 22 януари 2017, в програмата на Сънданс – като имаме предвид колко се тачи различния, нестандартен поглед към историята по принцип, не бихме се учудили ако филмът получи и (известно) широко разпространение впоследствие на кино.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *