dunkirk-trailer-image-8

В първия тийзър на „Dunkirk” на Кристофър Нолан, чиято цел бе да обяви официално съществуването на филма, видяхме група британски войници, вдигнали глави към небето, а зад кадър трещяха звуците на приближаващи немски самолети. Първият постер, който споделихме с вас преди няколко дни, представи надвисналата опасност в страховит мащаб.

Сега идва ред на първия официален трейлър, който предлага по-обстоен поглед над ключовите за изхода на Втората световна война събития. Вижте го:

Не, че е имало сериозни съмнения относно визуалните и технически качества, които филмът несъмнено ще предложи, но притеснените могат да си отдъхнат. Не усетихме много от безпомощната атмосфера, в която се намират войниците. Мащабът и зрелището са ясни, но ни липсва поне едно лице в близък план, което безсловесно да изрази ужаса и страха, обзел войниците в подобно неповторимо положение. Това вероятно се дължи на факта, че в главните роли ще влязат предимно непознати актьори и може би ще станем свидетели на нещо подобно в по-късен рекламен етап. Засега се запознаваме с обстановката на плажа и размерите на екшъна.

За кратко виждаме двама от любимците на Нолан – Килиън Мърфи и Том Харди, – които ще се присъединят към Марк Райлънс и Кенет Брана, гарантирайки, че освен свидетели на историческо зрелище, ще чуем и всякакви невероятни акценти.

Никой от екипа ни не подкрепя култа към Кристофър Нолан, заради което обичаме от време на време да дразним хората, величаещи го за най-великия жив режисьор, но определено ни е интересно как ще се справи с историческа драма от Втората световна война. Предвид, че не е правил нищо подобно, нямаме конкретни очаквания и искрено се надяваме само да е обърнато внимание на личния елемент, понеже тъкмо той превръща добре режисираните военни филми в нещо специално.

Битката за Дюнкерк се развива през лятото на 1940 г. и продължава от края на май до началото на юни. Съюзническите сили (предимно британски, френски, полски и белгийски войски) губят и са притиснати от немската военна машина. Останали без други възможности, Съюзниците организират едно от най-мащабните отстъпления, което военната история познава. Стотици хиляди войници бягат от плажовете на Дюнкерк в открити широки кораби. Разглеждано в ретроспекция, това може да не е най-славното решение, но избирайки да живеят, за да се бият друг ден, Съюзниците се спасяват от пълен погром.

Dunkirk” ще се появи по кината на 21 юли, 2017 година.

dunkirk-trailer-image-mark-rylance

dunkirk-trailer-image-tom-hardy

harry-styles-dunkirk-image

dunkirk-trailer-image-17

dunkirk-trailer-image-16

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Отдавна не се е случвало да съм толкова емоционално безразличен към трейлър на уж толкова очакван филм. Грам не ме move-наха кадрите, много стерилно, бездушно и неритмично видео. Язък.

  1. Спилбърг е добър пример, но не е единствен за подражаване 🙂

  2. Липсва визията на Камински по-точно…Този оператор е проклет гении. Безпорно Спилбърг е Спилбърг и десанта в „Спасяването на редник Райън“ е уникално заснето нещо, но моя фаворит за военен филм от по ново време е безпорната класика
   http://www.imdb.com/title/tt0120863/?ref_=nv_sr_1

   И стига сте прехвалвали този Нолан. Пърчето прави филми, на пък цак гениални не мисля. Единственият, който ме грабна от неговите бе Генезис. Другото е малко над средно ниво.

 2. Изобщо не съм очарован от трейлъра.
  Както и преди казах, това не е филм на Нолан или поне не негов типичен филм. С този филм завива в съвсем друга посока.
  Искам да кажа, че филмите на Нолан носят духа на съспенса, напрежението и обратите, както във филмите на Хичкок, например. Затова казвам, че това не е филм на Нолан. Нито за Нолан. Не съм против, че се пренася в друг жанр и се пробва, няма нищо лошо в това, но човека е доказал, че го може, но в друг жанр.
  Затова казвам, че в този филм възможностите му са абсолютно ограничени от действителните събития на историята. Просто не може да развихри Нолановото в себе си. Това негово Ноланово направи филми като Инсомния, Престиж и Интерстелар във едни от най добрите филми в последните 10-15 години. Различния начин и модел на поднасяне на историята гарнирано със съпенса, обратите и трилъра, за който споменах. Надявам се ме разбирате какво искам да кажа.
  Да, категоричен съм, че ще видим един хубав военен филм, но нищо повече. Просто имам чувството, е трейлъра показва всичко, каквото има за показване. Може би Жор е прав, ако филма е пречупен през близкия план на войника (разказвача) по подобие на Малик в Тънка червена линия…. Не знам. Не знам на какво е заложил Нолав в този филм, но се надявам филма да се е получил и да му донесе успех. Може да му е харесала някоя оригинална и нестандартна идея за поднасяне на историята, сюжета и начина на пвествованието на филма като цяло. Ще видим. Но няма съмнение, че филма ще е добър.

 3. Райлънс неглижирано доставя едва две изречения, но го прави с такава лекота и актьорски магнетизъм, че прави за смях и скрива шапката на всички псевдо величия от последните 20-тина години.

  1. Дали ще е първия слаб филм на Нолан

  2. Може не толкова добър ,колкото предишните, но не и слаб

 4. Трейлърът е невдъхновяващ дотолкова, доколкото това е филм, какъвто Нолан не е правил в жанров аспект. Няма патос на саможертва и героизъм с изключение на нарисуваната физиономия на Брана, който сякаш мисли, че навсякъде трябва да играе Хамлет. Има множество уплашени погледи на преждевременно пораснали момчета, изпратени да гледат как умират връстниците си и видимо чудесна кинематография. Какво сте очаквали да ви впечатли точно и от какво сте разочаровани?

 5. Отличен трейлър в много отношения, обаче някак не успя да ме грабне.

  Все пак, ALL HAIL GOD NOLAN.

 6. Nolan is a piece of ass … Човек, който може да избира все такива избори да прави – най-безсрамно ще експлоатира къде каквото може като тема или актьори – за да докаже отново как се правят работи на които да не вярваш…Егати самовлюбения грандоман ….Без убедителна лична история – this thing will be dead on arrival….

 7. то това не е трейлър, а по-скоро са показали някой друг заснет кадър…
  ама британската пропагадна машина добре е работила….позорно отстъпление
  е представено като „героично“, след това четири години са стискали палци на Хитлер
  да превземе Москва, и като са видели как руснаците набързо стигат до Берлин,
  айдеее отваряме „западния фронт“…лицемерщина…