По време на филмовия фестивал в Торонто през есента, „Lady Macbeth” мина под радара и въпреки положителните отзиви, които получи, не се сдоби с разпространител. Сега, покрай предстоящия показ на филма в Сънданс, получаваме нов трейлър, монтиран специално за фестивала.

Lady Macbeth” е адаптацията на операта от Шостакович и разказва трагичната история на жена, впримчена в изгоден брак, която се впуска в забранена афера.

Предвид сетинга във викторианска Англия, чудесен детайл е, че в озвучаването доминира тишината, нарушавана единствено от природните стихии и задъхването на главната героиня. Приятен малък детайл, който има шанс да изиграе ключова роля за създаването на автентична атмосфера.

Хвърлете едно око и на официалния синопсис:

Историята засяга лейди Катерин (Флорънс Пю), млада жена в задушаващата социална атмосфера на викторианска Англия. Сгодена по угода за по-възрастен мъж, изоставена с имущество насред северните горещини на Дърам, Катерин се бунтува срещу обществените нрави на своето време. Поучавана от местния свещеник, измъчвана от доведения си баща, който очаква от нея да го снабди с наследник, тя обикаля своя ограничен свят като диво животно, търсещо начин да избяга.

Режисьор на „Lady Macbeth” е Уилям Олдройд, а в ролите ще влязат Флорънс Пю, Космо Джарвис, Пол Хилтън, Наоми Аки и Кристофър Фейрбан.

Официалната премиера на „Lady Macbeth” е 2 юни 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments