Поколенията се сменят, легендите продължават живота си – дори и под формата на адаптация, пренесена на голям екран. И тъй като навън е досадно студено, а ние сме зажаднели за летен полъх от морето, дори и да е само във въображението ни, решихме да не подминаваме с лека ръка първия тийзър-трейлър на „Спасители на плажа”, макар че като гледаме какъв филм се очертава, може да изпадне от дневния ред за „хвърляне на едно кинооко”.

Историята се фокусира върху Мич Бюкенън (Скалата), който „получава” арогантно и самонадеяно младо попълнение в екипа си – Мат Броуди (Ефрoн). Заедно те разкриват група престъпници, чиито машинации заплашват бъдещето на залива.

https://www.youtube.com/watch?v=2lbUGcsGF1k

Сега станете прави. Заемете една от прочутите пози на спасителите – като за снимка, с малка чупка в кръста, и задължително с тъмни очила. Прочетете следващите няколко изречения, като на всеки две думи сменяте тежестта от единия на другия крак, като си измисляте различни пози в стил Дейвид Хаселхоф и/или Памела Андерсън:

Е, просто нЕмаше как да го направят по захарно-нелеп и скучно-комедиен този римейк. Oh, wait – може и да са се опитали, ама „дърветата” Скалата и Ефрoн да са поддали само толкова. Не че момичетата са по-надарени… Тоест – надарени са, тестостеронните юнаци се пънат по плочки и релефи – and that’s it!

Не че сме имали други очаквания – не сме си въобразявали, че червено-синята група, на която за първи път обърнахме внимание тук през август, ще „възстановят легедната за спасителите”. Просто ни е трудно да повярваме, че все още се правят (чак пък) толкова изпразнени от (всякакво) съдържание опити за комедия. Режисьор е Сет Гордън, чиито „Шефове-гадняри” са сериозна обида за интелекта на публиката.

Освен Дуейн Джонсън и „нацепения” Ефрон (този момък не прилича на себе си, сякаш нещо и в лицето му е променено, но може да е блясък-отражение от гръдните мускули…), в екипа красавци, които тичат на каданс по плажа са включени още Александра Дадарио, Прианка Чопра, Джон Бас, Кели Рорбах, Илфенеш Хадера, Шарлот МакКинли, Дейвид Хаселхоф, Памела Андерсън, Ханибал Бърес и други. Като автори на идеята са записани Робърт Бен Гарант и Томас Ленън, плюс Дейвид Рон и Джей Шерик, а сценарият е дело на Деймиън Шанън и Марк Суифт (цял мозъчен тръст!).

Paramount Pictures ще пуснат този филм на екран на 19 май догодина. Обещанието е за R-rated комедия, но дори и това не може да спаси „Спасителите…”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Баси, най-якото в трейлъра е Кейт Блан…шшш…уейт, нея я няма в трейлъра. Въх.
    CGI Зак Ефрон 🙂

  2. И едно време онзи сериал си беше тъп, а сега и този ще си е още по тъп……….
    не съм гледал и онзи(само няколко епизода), няма да гледам и този……….

  3. Е то сериала не беше особено цвете за мирисане, как очаквате хилав рибуут да оправи нещата…

    1. Прекалено рядко бяха за да се квалифицира като нещо повече от пишман сапунка със силикон и бицепси.