„At the Mountains of Madness”

Вече сме писали това-онова за предстоящата екранизация на „At the Mountains of Madness”, заради сбъдната „geek” мечта за Лъвкрафт, Гийермо Дел Торо и Джеймс Камерън в едно, но повярвайте ни, заслужава си да хвърлите едно око на това, което Камерън има да разкаже в ексклузивно интервю с Fearnet.

Джеймс Камерън

На въпроса с какво го е привлякъл проекта (този път само в ролята на продуцент), Камерън дава категоричен и не особено изненадващ, но за сметка на това радващ ухото отговор: „Една дума, един човек – Гийермо. Ние сме приятели от 20 години и през цялото това време искахме да работим заедно. Но досега все не се получаваше. И двамата сме фенове на Лъвкрафт. Аз още от колежа, когато го открих. Мисля, че за един месец прочетох всичко, което е писал. И ако има някой, който може да го пренесе на екрана, това е Дел Торо. Той има много, много добре развита идея за филма. Моята задача е само да улесня неговата визия. Нямам особено чувство за авторство. Всъщност никакво. Аз просто се опитвам да му помогна да осъществи филма, който е в главата му.”

Значи „At the Mountains of Madness” наистина ще го бъде и въпросът е единствено кога? „В момента сме в много, много активна пред-продукция с „Universal”. Дизайнът е феноменален, макетите и CG тестовете са феноменални. Феновете няма да бъдат разочаровани от липсата на визуално пиршество в този филм. Но все още има много пресмятане и въпроси от рода на „Как ще го направите?”, „Къде ще го направите?” и така нататък.”

Честно казано тези въпроси вълнуват и нас, но за разлика от финансистите, ние въобще не се съмняваме в таланта на Гийермо и Камерън и сме готови веднага да извадим портфейлите. Но подозираме, че състоянието вътре няма да впечатли Джеймс Камерън…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. На мен есента на 2012 г. ми звучи доста добре. Тъкмо – гледаме го на предпремиера и после отиваме да си надуваме лодките за предстоящият декемврийски несексуален еволюционен ревматизъм! 🙂

  2. Между другото съм свалил това заглавие и скоро ще го прочета. Видях, че не е много страници