Който си има списание за кино – може да избира! Който си няма – остава да се наслаждава на картинките… След като от няколко дни Empire „съблазнява” феновете на „Трийнспотинг” с четири различни корици на февруарския си брой, вчера се появи и многоцветната психеделична визия, която обединява познатите (за по-зрелите поколения) герои в една уникална реалност, режисирана от майстора Дани Бойл. Тази картинка с Рентън, Улавия, Компира и Бегби е дизайнирана само за абонатите на списание Empire от френския художник Тиери Гета, звезда във филма, посветен на Банкси „Exit Through The Gift Shop” – завиждаме най-благородно!

empfeb17_subscover

Юън Макгрегър като Марк Рентън
Юън Макгрегър като Марк Рентън
Юън Бремнър като Даниел „Компира” Мърфи
Юън Бремнър като Даниел „Компира” Мърфи
Робърт Карлайл като Франсис „Франко” Бегби
Робърт Карлайл като Франсис „Франко” Бегби
Джони Лий Милър като Саймън „Улавия” Уилямсън
Джони Лий Милър като Саймън „Улавия” Уилямсън

Още от едното време Улавия ми беше много на сърце! А Джони Лий Милър си изглежда превъзходно +20 години отгоре… Естествено е, че хората, за които „Трейнспотинг” беше страхотен гръм от ясно небе преди 20 години, очакват продължението му с най-скептично свъсени вежди, но досега не регистрираме друго, освен здравословно ниво на хайп – научили сме се да не се пренавиваме по трейлъри, но пък не може да се оплачете, че не сме ви информирали за всичко важно до момента. Оригиналният филм е уникално събитие в киното, продължението се прави с известен реверанс именно към феновете, които очакват продължение на историята, и има опасност останалите зрители – млади хора, други поколения – да останат равнодушни. Надеждата ни в тази посока си остава Дани Бойл – майстор-разказвач, на когото вярваме и се надяваме да е запазил най-важното – „mojo”-то!

Робърт Карлайл си признава, че когато прочел сценария на продължението, се разплакал – подобно нещо не му се е случвало преди, никога! Юън Макгрегър споделя, че е бил наистина супер притеснен от факта, че трябва да влезе отново в образа на Рентън. Но нещата си дошли съвсем естествено на мястото:

„Не се бях виждал с Дани през всичките тези години, както и Рентън не се е срещал с приятелите си. Не съм бил в Шотландия откакто бях на 17. Той се е чупил – и аз се чупих. Той се завръща – аз също се връщам обратно. Може да се каже, че има ужасно много паралели между мен и Рентън…”

В любимата Британия „Т2” ще се появи на екран на 27 януари, а в Щатите – чак през март. Предлагаме ви да хвърлите поглед и на няколко нови снимки, както и на две кратки Featurette -видеа, в които на фокус са Рентън и Компира. Чакаме с нетърпение „Т2”!

t2_watermarked t2a_watermarked t2b_watermarked

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Не съм прекалено хайпнат, понеже старият филм улавя есенцията на 90-те години… ама „Порно“ е толкова добър първоизточник, а вземайки предвид и култовия екип, който работи по нея, остава малко място за съмнения. Но очаквам филмът да е доста по-различен от оригинала като усещане.

  2. Едва ли ще е засегната основната сюжетна линия със снимането на порно, но със сигурност ще има влияние върху взаимоотношенията между четиримата. В първия трейлър имаше много великденски яйца 😀