big-little-lies-2-20161203

Не можем да отречем, че първата трейлър-среща с новата, телевизионна авантюра на Жан-Марк Вале за НВО, беше провокираща. Но ето, че преди ден-два ни попадна нов поглед към поредицата „Big Little Lies”, в който „кучките” се вихрят на воля, а кадрите – като в един прилежно подреден пъзел – разкриват интригуващи герои и преплетени взаимоотношения. Не че сме очаквали друго от режисьора на „Клубът на купувачите от Далас”, „Младата Виктория”, „Wild” и „Разрушение”.

https://www.youtube.com/watch?v=DzeZ0HoApl8

В синопсиса на едноименния роман-бестселър на Лиан Мориарти има подходящо обобщение на сюжетните нишки в седемте подготвяни епизода:

„Big Little Lies” е брилянтен образ на живота, изпълнен с бивши и следващи съпрузи, майки и дъщери, училищни скандали и опасните малки лъжи, които повтаряме сами на себе си, само за да оцелеем…

Все пак най-важното в поредицата си остава факта, че Вале е събрал невероятен актьорски състав – Рийз Уидърспуун и Никол Кидман, Александър Скарсгард, Лора Дърн, Шайлийн Уудли, както и Адам Скот, Джеймс Тъпър, Зоуи Кравиц. Дори само с появата си в няколко разменени реплики в трейлъра, Уидърспуун заявява сила и е ясно, че нейната героиня ще „води” действието, по всяка вероятност – заедно с „красавицата” на Кидман. Младата самотна майка на Уудли, попаднала изневиделица в Мотерей, Калифорния, вероятно ще бъде изправена пред твърде много дилеми и страховити разкрития.

Тъй като имаме пълна вяра на талантливия режисьор, дори за момент не можем да се усъмним, че трябва да видим комбинацията от сатира с комедийни елементи, драма и тайнствен трилър точно в тази поредица на всяка цена. Вече всички почитатели на „движещите се образи” са наясно, че #твЕновотоКино и само един от примерите е прекрасният „Westworld”, който може да бъде видян в момента по НВО!

Премиерата на „Big Little Lies” е на 19 февруари 2017. Очакваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *