Странник в странна страна“ на Робърт Хайнлайн е един от крайъгълните камъни на научната фантастика в литературата и предвид дълготрайната любовна история, която киното има с жанра, е цяло чудо, че до момента не е имало сносна адаптация. Но това предстои да се промени, тъй като амбициозната програма Syfy готви телевизионна трактовка на романа. Това само по себе си е достатъчна информация, за да разпали нърдските ни страсти, но в допълнение получаваме и обнадеждаващите думи на Шер Бони Хамър от NBC, които ще са продуценти:

От моя гледна точка „Странник в странна страна“ не е просто шедьовър на научната фантастика, а същевременно е една от любимите ми книги! Историята ѝ не остарява и резонира повече отвсякога с днешната действителност. Като фен, нямам търпение да видя как ще оживее като световноизвестно телевизионно събитие.

Отваряме литературна скоба за незапознатите грешници: „Странник в странна страна“ разказва историята на Валънтайн Майкъл Смит, първото родено и отгледно на Марс дете, което се завръща на Земята като зрял човек. Смит изследва цивилизацията ни и в крайна сметка я променя, като Хайнлайн ползва идеологията на 60-те години в Америка, със съответните метафори на хипи комуните, acid културата, контракултурните движения и проповядването на свободната любов.

Президентът на Paramount TV – Ейми Пaуъл – също споделя:

От Paramount TV се вълнуваме, че ще имаме възможността да адаптираме страхотния научно-фантастичен роман на Робърт Хайнлайн. Романът резонира с мен от колежанските ми години и са очевидни причините, поради които той продължава да открива фенове вече половин век. Syfy знаят как се пресъздават футуристични светове и това ги превръща в идеален избор за адаптацията.

Умерени фенове сме на друга адаптация по класическа научна фантастика – „Човекът от високия замък“ – и несъмнено ще очакваме с интерес допълнителна информация за проекта, надявайки се в скоро време работата да влезе в ход.

За десерт ви предлагаме една освежаващо минималистична корица на книгата:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Syfy знаят как се пресъздават футуристични светове и това ги превръща в идеален избор за адаптацията.“

    Мдааа…

  2. Аз не съм най-големият почитател на точно тая книга на Хайнлайн и съм файн с новината, ама май не съм гледал нито 1 сериал на Syfy 🙂
    Човекът от високия замък също не е най-специалната адаптация, при това е по книга, която харесвам далеч повече и си изгледах първи сезон с удоволствие.