Ян Деманж беше сред изгряващите режисьори преди няколко години, когато излезе суровия „’71” с Джак О’Конъл. Оттогава обаче не е поел нов ангажимент, макар името му да се спрягаше неколкократно покрай няколко интересни проекти. Вчера обаче стана ясно, че режисьорът си е намерил филм, както и голяма звезда, която да влезе в главната роля.

Матю Макконъхи, който наскоро привърши работа по „Тъмната кула” е подписал договор за „White Boy Rick” на Деманж. Филмът е базиран по действителната история на Ричард Уърши, който на 14 години става доносник за федералните в Детройт през 80’-те години. Момчето работи като дилър на наркотици, но след три години е осъден на доживотен затвор, след като е заловен с осем килограма кокаин.

В затвора Уърши се подвизава като художник.
В затвора Уърши се подвизава като художник.

В ролята на баща му, който също „снасял информация” на агенцията, ще влезе именно Макконъхи. Все още не е избран актьорът, който ще влезе в ролята на момчето. Сценарият е дело на Логан и Ноа Милър в съавторство със Стив Клоувс.

Звучи ни адски интересно. Направо не е за вярване какви истории има по тоя свят. Какво ли е чувството да те осъдят за това, което са изисквали от теб да правиш като служба към държавата. Надяваме се филмът да не е компромисен, какъвто беше „Black Mass” и да видим честен и неподправен поглед към мръсните сделки от онова време.

Ако темата ви е интересна, предлагаме ви кратко видео, посветено на Рик:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *