Вчера най-накрая имахме удоволствието да видим на голям екран нетърпеливо очаквания от нас „Първи контакт” („Arrival”) на Дени Вилньов и с радост можем да заявим, че не останахме разочаровани. Смятаме, че филмът е чудесен и достойно може да се нареди сред най-добрите интелигентни фантастики, които сме гледали. Вилньов за пореден път доказва, че е един от най-интересните и добри режисьори, работещи в момента и честно казано, в негово лице вече нямаме абсолютно никакви притеснения по отношение на иначе сквернословно звучащия „Blade Runner 2”.

Тази положителна реакция към „Първи контакт” е причината за настоящата ни новина, тъй като искахме да ви кажем за качествата на филма, преди да е излязло ревюто ни, и да ви подканим да го гледате на голям екран. И нека тези от вас, които не си падат по фантастичния жанр, да не бързат да го отписват, защото не става дума за класически „космически тинтири-минтири” в стил Холивуд, а за качествена човешка история, която, сигурни сме, ще допадне на повечето хора, които гледат на киното като повече от развлечение.

Конкретно за новината, предлагаме ви да видите два кратки клипа, поредица снимки и три постера, които не сме ви представяли до момента.

arrival-amy-adamds-jeremy-renner-167803-jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx arrival-amy-adams-jeremy-renner arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr32 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr34 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr35 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr36 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr37 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr38 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr40 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr41 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr42 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr43 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr44 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr45 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr46 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr47 arrival-amy-adams-jeremy-renner-arr48 arrival-amy-adamds-jeremy-renner arrival-set1-denis-villeneuve arrival-set2-amy-adams-denis-villeneuve

Director Denis Villeneuve in ARRIVAL by Paramount Pictures
Director Denis Villeneuve in ARRIVAL by Paramount Pictures

arrival_ver13_xlg arrival_ver14_xlg arrival_ver17_xlg

Arrival” е базиран на наградения с „Небюла” разказ от Тед Чианг от 1998 г. и разказва за специалистката по лингвистика д-р Луис Банкс (Ейми Адамс), наета от армията за комуникация с извънземен екипаж, като целта ѝ е да разбере защо пришълците са решили да дойдат на Земята. По време на разговора тя получава видения, които дават обяснение за причината за визитата…

Режисьор на „Първи контакт” („Arrival”) е Дени Вилньов, а в ролите ще видим Ейми Адамс, Джеръми Ренър, Форест Уитакър, Майкъл Стълбарг, Марк О’Брайън и други.

Премиерата е 11 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Със сигурност ще е не само един от задължителните филми на сезона, ами и на годината.

  2. Много е сложен филмът, изисква се бая време да се осмисли, за да прочетем ревю явно 😀