Като фенове на първия „Cloverfield” филм, както и на тазгодишното му продължение „10 Cloverfield Lane”, се радваме, че вселената продължава да се разраства. Изненада ни бързата поява на филма, чиято продукция протече в потайност, като почти никакви детайли не се знаеха предварително. Веднага се заговори за продължение и потенциал за образуване на обща вселена.

Преди няколко месеца отразихме кастинг подробностите около продуцираната от Дж. Дж. Ейбрамс предстояща фантастика „God Particle”, а вчера, благодарение на The Wrap, стана ясно, че именно това е работното заглавие на третия филм от “Cloverfield” поредицата. Според информацията целта на Ейбрамс и Paramount е да пускат по филм на година.

Piotr Foksowicz - Lost in Space
Piotr Foksowicz – Lost in Space

Харесва ни концепцията филмите да излизат под формата на антология, а не като директни продължения и сме супер хайпнати да видим каква ще е свързващата брънка между случващото в първия и втория филм. Още повече, че щом действието ще се развива в космоса, няма как да пропуснем подобно визуално-ужасяващо пиршество в традицията на добрия стар Alien.

На този етап актьорският екип се очертава в следния вид: Даниел Брюл, Дейвид Ойелоуо, Елизабет Дебики, Гугу Мбата-Роу, Крис О’Дауд, Джон Ортис, Аксел Хени („Марсианецът”) и Джан Дзъи. Предлагаме ви един доста поостарял синопсис, който може и да не се доближава много до това, което ще видим, но е най-доброто, с което разполагаме.

В близко бъдеще група астронавти правят ужасяващо откритие, което противоречи на всичките им познания за реалността. Те са принудени да се борят за живота си, след като – в резултат на провален научен експеримент – Земята изчезва. Изведнъж от нищото се появява непознат кораб, може би европейски, който е „тяхното спасение или гибел”. Частицата от заглавието може, а може и да не е нов енергиен източник с „катастрофични последици”.

Тъй като и без това е пълно с всевъзможни връзки и фенски теории, решихме да споделим аудио запис, част от засекретените рекламни материали, които тайно се пускат в интернет и чакат да бъдат открити от феновете. На записа се чува съобщение от Международна космическа станция, което може да даде някои сериозни насоки за действието в третия филм. Чуйте:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Точно вчера разправях на един приятел, че името Дж. Дж. Ейбрамс го срещам по редица постери за любими проекти… и днес още 1 яка новина.

    1. Еврейската ложа в Холивуд определено го е научила на тънкостите в занаята…

    1. Чудя се дали някой някога би дръзнал да екранизира нещо на Питър Уотс. Каквото и да е.

    2. Сетих се и за зомбитата в космоса Z-та Световна. Време му е да се снима нещо такова.

    3. Не го знам Питър Уотс.Силен ли е 🙂