Ноември ще е богат на предизвикателства – предстои първата среща с познатия, ала Нов свят на магията, измислен от Дж.К.Роулинг и оживял чрез творческия порив на Дейвид Йейтс. След финалния пълен трейлър е време за купчина ъпдейти, сред които зареден с подробности удължен featurette, представен преди няколко дни на гигантско фен-събитие, телевизионни реклами и постери. Да, споменахме „първа”, защото именно пред феновете „майката” на Хари Потър обяви, че филмите, посветени на фантастичните животни, ще бъдат общо… пет на брой.

Чуваха се слухове, че втора част на подготвяния „Фантастични животни и къде да ги намерим” вече е написана от Роулинг и се предвижда (евентуално) да излезе на кино през ноември 2018. Не че не сме подозирали как Warner Bros. (отново) ще държат да извлекат от материала, попаднал в ръцете им, възможно най-много дивиденти… но просто не знаехме, че трябва да очакваме още 4 (четири) филма. Ако премиерите се планират през две години, петото завръщане в света на магията би трябвало да е през 2024 година… В момента няма кой знае какво развижване във фенската база на Хари Потър, която сякаш ще е основния таргет за привличане на зрители (първоначално) – все пак те вече знаят какво да очакват и от авторката, и от режисьора, а (отчасти) и от магическия Нов свят в Америка. Но сме убедени, че след като първият филм излезе на екран – нещата коренно ще се променят. Ето обещания featurette, с реплики от авторката и други важни лица в творческия екип на „Фантастични животни и къде да ги намерим”.

Макар телевизионните спотове да са едни от най-излишните кратки реклами, очакваните блокбастъри не пропускат да си направят комплект от тях – ей така, за напомняне, че филмът трябва да се гледа на възможно най-големия екран, при това задължително триизмерно.

Няма да пропуснем да изкажем адмирации за Джеймс Нютън Хауърд, осигурил най-подходящата музикална среда за приключенията на зоомага в Ню Йорк. Хем позната, хем уникална атмосфера – точно както обещава да бъде и самият филм. Предлагаме ви да чуете първата тема, а целият саундтрак може да бъде намерен в Pottermore.

И вече дойде време за поредицата постери с най-важните герои във филма. Ярката детайлност в тях приковава погледите и няма как да ги пропуснеш. Лично аз бих си поръчала един с Колин Фарел, за да допълни колекцията ми от Потър-визии (те бяха доста мрачни, ако помните) – за момента той се очертава като доста любопитен герой, но Еди Редмейн винаги може да изненада, той притежава талант, и почти магически способности за метаморфози, така че… тръпнем в очакване!

fb-ew-000232283_0_0 fb-ew-000232553 f6fenmn zfm6gii afvlig8 zolqckv tbpyrjt vxixhd8 optcii5 nsgit4u lpvnmnk 14715105_1215713288487161_7809441621858635665_o

Фантастични животни и къде да ги намерим” ни отвежда през 1926 година, когато Нют Скамандър (Еди Редмейн) тъкмо е приключил пътешествие, предприето с цел да бъдат документирани съществуващите изключителни магични създания. Пристигайки в Ню Йорк за кратко, Нют претърпява инцидент, свързан с един „No-Maj” (американското название за мъгъл) на име Джейкъб. От магическия куфар на Нют се изплъзват няколко фантастични животни, които могат да предизвикат смут и в света на магията, и в реалността на „No-Maj”-овете…

Режисьор на „Фантастични животни и къде да ги намерим” („Fantastic Beasts and Where to Find Them”) е Дейвид Йейтс, а Джоан Роулинг дебютира като сценарист, адаптирайки собствената си книга. В ролите са Еди Редмейн, Колин Фарел, Дан Фоглър, Катрин Уотърсън, Алисън Съдол, Езра Милър, Саманта Мортън, Джон Войт, Рон Пърлман, Джен Мъри, Кармен Ежого, Фейт Ууд-Благроув и други.

Продуценти на магическата „завера” са Дейвид Хейман, самата Роулинг, Стив Клоувс и Лайънъл Уиграм. Филмът излиза в широко разпространение на 18 ноември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Колко му е мама Роулинг да седне да донапише разни странични магически линии…