Вече сме писахме за това какво можем да очакваме от любимия ни Дарън Аронофски в близкото бъдеще. Освен документалния „One Strange Rock” – заснет за 100 седмици около планетата и в открития Космос, нямаме търпение да разберем повече за обявения трилър с по-малък бюджет, в който ще видим Дженифър Лорънс и Хавиер Бардем в главните роли, а Донал Глийсън, Мишел Пфайфър и Ед Харис в по-второстепенни.

Филмът ще разкаже историята на мъж и жена, чиято връзка е заплашена, когато неканени гости пристигат в дома им, нарушавайки спокойното им ежедневие. Доскоро не се знаеше почти нищо друго, освен скромната информация за актьорския състав, но вчера, в интервю от Рейкявик, Аронофски си позволи да уточни някои подробности около проекта.

Режисьорът сподели, че новият филм е сниман изцяло на 16 мм лента и няма да включва музика от Клинт Мансел, който работи с Аронофски от „Пи” досега. Вместо това ще композира все по-налагащият се Йохан Йохансон („Сикарио”, „Теория на всичко”), който наскоро пое задълженията за „Blade Runner 2049” (още се опитваме да свикнем със заглавието).

(Без съмнение един от любимите ни режисьори, работещи в момента)

Въпреки че споделихме в предишната новина, че ни се струва възможно след високобюджетния „Ной” Аронофски нарочно да се отдръпва към по-независими проекти, амбицията на режисьора не е спаднала. Ето какво имаше да допълни той:

„Мисля, че по-ранните ми филми са повече за идеи. Когато се стигна до „Ной”, там имаше ясно природозащитно послание, което е заложено още в Библията и което беше интересно да бъде показано. Следващият ми проект най-вероятно ще има сходни политически намерения, но преди всичко основната отговорност за мен остава да създам нещо, което е емоционално и което може да се свърже с публиката”.

Последното интервю с режисьора относно метода му на работа може да прочетете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *