След четири сезона „доминиране” от страна на Кевин Спейси, в политическата драма на Netflix „House of Cards” ще се влее „нова кръв”. Една от прекрасните и често недооценени характерни актриси Патриша Кларксън („Pieces of April” – с номинация за „Оскар” за поддържаща роля!, „Six Feet Under”, „The Scorch Trials”) ще добави своя чар към качествата на поредицата, а освен нея зрителите ще могат да очакват и Кембъл Скот – помним го добре от „Dying Young” на Джоуел Шумахер, „Singles” на Камерън Кроу и „Mrs. Parker and the Vicious Circle”, но за съжаление след средата на 90-те години поема криволичещ път по отношение на ролите си.

Дано сценаристите на „House of Cards” да съчинят интригуваща сюжетна основа за следващия сезон, в който Кларксън и Скот да докажат талант и да осигурят така нужното разнообразие. Колкото е възможно по-сериозно участие – толкова по-добре за Netflix. Защото колкото и талантливи showrunner-и да влагат силите си в един сюжет, когато той се е изчерпал (или почти), много е трудно, почти невъзможно да възродиш интереса на публиката с обещание за развитие на историите. Трябва да има нови лица. След като са успели да си осигурят тези двама талантливи артисти, нужно е само да ги „употребят” по възможно най-благоприятния начин – като им дадат да играят в нещо предизвикателно и смислено (какъвто беше сезон №1).

След като създателят на поредицата Бо Уилимън си е „вдигнал чуковете” заради неразбирателства с началството си по отношение бележките върху шоуто”, в момента неговата  showrunner-ска позиция се заема от Франк Пъглиш и Мелиса Джеймс Гибсън – и да се надяваме, че в главите им бъкат десетки и стотици нови идеи, които ще искат да реализират с Кларксън и Скот. Ще ни е интересно да узнаем какво печели и какво губи новият сезон на „House of Cards” (премиерата му е на 24 февруари 2017) в сравнение с предишните? Чувствайте се поканени да споделяте в коментарите, когато и където успеете да видите сериала…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *