В последната ни новина, посветена на Питър Бърг, обсъдихме дълбокото си разочарование от това, което се случва с него, затова няма да го правим отново, а директно ще пристъпим към представянето на най-новия му филм „Lone Survivor”, за който се надяваме поне частично да успее да изтрие горчилката, която остави у нас „Battleship”.

Lone Survivor” е създаден по „non-fiction” романа „Lone Survivor: The Eyewitness Account of Operation Redwing and the Lost Heroes of SEAL Team 10” на Маркъс Лутрел и разказва едно от най-драматичните действителни събития от съвременната военна история на Америка, в което четирима военноморски тюлени на тайна мисия за неутрализиране на високопоставен водач на талибаните попадат на засада на вражеските сили в региона на Хинукуш в Афганистан.

В главните роли са Марк Уолбърг, Тейлър Кич, Емил Хърш и Бен Фостър, а в епизодичните компания им правят Ерик Бана, Александър Людвиг, Ерик Ферера и др. Вижте първия трейлър.

Надежда всяка тука оставете! „Lone Survivor” изглежда като „Мъже от стомана” (който се оказа сериозна тъпотия), но с „истински” актьори – не че оставаме с впечатление, че те, дори и тези, които по принцип могат да играят, се справят по-добре от онези аматьори.

Попаднахме на коментари, които сравняват филма със „Zero Dark Thirty” и споменаваха евентуални награди, но честно казано, на този етап, подобни коментари ни изглеждат смехотворни. Разбира се, възможно е самия филм да има някаква стойност, но както се казва в една досадна песен „а дано, но надали”.

Имаме чувството, че подобни филми се правят само за да покажат нагледно какъв шедьовър е „Блек Хоук” или пък „Войната е опиат”, който колкото и да не се харесва от някои хора, притежава стойност многократно надвишаваща евтинията, която ни лъха от този трейлър. За незнайно кой път през последните няколко години: жалко за Питър Бърг!

Вижте и ужасния плакат и галерия със снимки.

Lone Survivor - плакат

Още веднъж режисьор на „Lone Survivor” е Питър Бърг, а в ролите са Марк Уолбърг, Тейлър Кич, Бен Фостър, Емил Хърш, Ерик Бана, Александър Людвиг, Ерик Ферера и др.

Премиерата е 27 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. Пропаганда, ама вижте колко добре е барнат стила, като по последна мода. 😀

  2. Смрад. Ще му отделя макс 5мин на бърз ход, от торент разбира се.

  3. Уолбърг сериозно пропадна. Явно се възползва от малко внимание, което хората му отделят напоследък. Трансформърс 4 ще му е за последно!

  4. Марти, мисля, че отново избързваш 🙂 Как можеш да твърдиш, че Уолбърг е пропаднал вземайки предвид един нищо и никакъв дебилен трейлър на филм, който никой не е гледал все още ?
    Каквото и да се говори, Уолбърг е първи избор на всеки режисьор, що се отнася до снимането на задължителните трилърчета и екшънчета, които пълнят боксофисите всяка година. От 2006 година филмите с негово участие са изкарали над милиард приходи и са му донесли две номинации за „Оскар“, което мисля че крансоречиво изключва всякакво пропадане 🙂 Верно, че не подбира кой знае колко … ама какво от това 🙂

  5. Оги, ти сериозно ли? Говоря на базата на филми, които съм гледал, а не на този специално. Ето ти кратък списък:

    The Happening
    Max Payne
    The Lovely Bones
    Broken City
    Pain & Gain

    и бъдещите:

    2 Guns
    Lone Survivor
    Transformers 4

    Пропускам 1-2 г/д сносни филма, в които получаваме стандартен Уолбърг. Не ме кефят такива хора. Той е и бахти продуцента… има 300 проекта. Абсолютна корп. к*рва е, мен ако питаш. Момче за всичко. Всъщност, не съм прав. Той не може да пропадне, защото винаги се е носил по дъното. 😀

  6. Виж, как изкарваш най-лошото в мен. Сега съжалявам, че така се изразих. Нямам отрицателно мнение за момчето, просто ми е супер обикновен (като Бриджис и Деп, за които снощи спорихме :р)

  7. Eеее Марти, ти си изакарал най-невзрачните му филми, които само по себе си показват една посредствена кариера, но ако добавиш и следните:

    The Basketball Diaries
    (вярно, че звездата на филма е Льонката, но и Марки прави доста стабилна ранна роля в този доста силен филм)
    Fear
    (много брутално изпълнение на Уолбърг … имаше един момент във филма в който направо те побиват тръпки от ненормалната му физиономия )
    Boogie Nights
    (тука няма какво да се коментира … звездата на вечерта :))
    The Perfect Storm
    The Italian Job
    Four Brothers
    (един от любимите ми „лековати“ филми, където Марки пасва като дялан камък)
    The Departed
    (номинация за „Оскар“)
    The Happening
    (тъп филм, но една от най-силните роли на Уолбърг … според мен)
    The Fighter
    (отново номинация за „Оскар“, а е и продуцент … което ти определяш като корпоративен курвалък :D)

    … та като вземеш предвид и тези филми, то цялостната картинка се получава доста по-различна :))) И не изкарвам най-лошото в теб 🙂 🙂 🙂 Просто смятам, че избързваш с заключенията … аз лично смятам, че Марки има доста сериозен потенциал (мисля, че и друг път съм го споменавал тук) и като нищо ще гушне някоя академична награда след време 🙂

  8. Ога, казах ти – писане ти трябва 🙂
    А да наречеш Деп и Бриджис „супер обикновен“и – е, това Просто Няма Да Го Коментирам…

  9. „и разказва едно от най-драматичните действителни събития от съвременната военна история на Америка“
    – – – – –

    Как точно това събитие, се е отразило на съвременната военна история на САЩ? Щото изречението го докарва на най великата случка след Гражданската война и анексирането на щата Тексас…

  10. The Basketball Diaries – Добро начало

    Fear – Не съм гледал

    Boogie Nights – Супер! 5/5

    The Perfect Storm и The Italian Job са яко enterteinment и са по-скоро за моя списък!

    Four Brothers-Не съм гледал

    The Departed-Окей, тук ролята определено е забележителна, но какво я прави такава? Сценарият и хилядите(по някога и в самите думи) псувни. Какви актьорски качества е показа пък точно в този филм? Филмът принадлежи на Лео/Никълсън/Деймън/Фарминга. Уолбърг и Шийн са просто comic relief

    The Happening-Ампфф… нищо не си спомням. Това с вятъра и дърветата ли беше?

    The Fighter-Силно надценяван филм. Крис Бейл си заслужи Оскар, а Уолбърг няма да помирише такъв както я кара.

    Марк Уолбърг е актьор от ранга на Пол Уокър. На такива им дай само бързи коли, пушкала и мадами. Защо изобщо спорим?

    Деп и Бриджис са ми твърде симпатични, за да кажа нещо лошо за тях. Вие обаче ме принуждавате. Просто отбелязвам, че са по-скоро мързеливи актьори и не си взимат работата много на сериозно. Никой друг не би се зарадвал повече от мен, да види Деп силно ангажиран с някоя роля. Стига са преигравали Спароу и Пич-а. Да се натегнат малко, щото ще ги изритаме от чадъра. Такива самотни рейнджъри и РПУ-та да ги няма повече!

  11. Ок … да видим как ще оправим тази каша, която си забъркал в по-горния коментар 😀

    Кое му е „яко entertainment“ на „The Perfect Storm“, че аз нещо не мога да се сетя 🙂 Драматичен филм (с две номинации за Оскар) показващ борбата на група рибари с буря, която на всичкото отгоре завършва със смъртта на всички, ми се струва всичко друго но не и „entertainment“.
    За „The Italian Job“ съм по-скоро склонен да се съглася с твоето твърдение, но не можеш да отречеш, че филма върши чудесно своята работа и не малка заслуга за това има Уолбърг.
    За „The Departed“ наистина не знам как да приема твоето твърдение … хем казваш, че ролята е забележителна, хем изказваш съмнения какви точно качества е показал Марки в точно този филм.
    В „The Happening“ неслучайно казах, че според мен (лично мнение) Марки прави най-нетипичната си роля в цялата си кариера. Остави качествата на филма настрана, обърни внимание върху крайно емоционалния и инфантилен на моменти образ, който Марки е изградил. Като гледах филма навремето си спомням, че точно тази роля затвърди мнението ми, че Уолбърг е доста повече от актьорския стереотип тип „Джейсън Стейтъм“.
    В „The Fighter“ Крис Бейл си заслужи Оскара, а Уолбърг и филмът съвсем основателно си заслужиха номинациите. Точка.
    Това за Пол Уокър няма да го коментирам, защото предполагам и ти в момента недоумяваш как си успял да реализираш черно на бяло тази толкова нелепа мисъл 😀
    😛

  12. The Perfect Storm e филм повече за вода, от колкото за нещо друго.

    А за Департед мисля, че ясно съм се изразил. Ролята му ще я запомниш защото псува като каруцар и те кефи, а не защото той прави нещо специално. Адмирации за сценариста.

    The Happening няма да коментирам, защото наистина Уолбърг не си го спомням. (защо ли?)

    Аз понякога ги бъркам двамата с Пол Уокър, а ти продължаваш да ми говориш…

  13. Peter Berg е напълно изтрещял, а Марки е най-пребозалия ултра трагично слаб актьор в Холивуд, необяснимо защо добил тази тежка популярност. Без обяснението с последният кадър от Буги Нощи.

  14. И къф’ е този стори който само те искат да си кажат и са единствените в света, които може да си го гледат без да им се обърнат стомасите от отвращение и дизбилийф …
    Кой е Питър Бърг ?
    Не питам в стил-ехидно „Кой е този неизвестен г-н никой“ – ха-ха
    Питам съвсем автентично – кой е този човек, който ‘сички си го реферирате все едно е известен ?

  15. Всъщност филмът се оказа доста приличен. Не е шедьовър, но е интересен за гледане, държи в напрежение, екшънът е на ниво, има хубав финал, а се оказа и бокс офис успех.