Да оставим настрана всякакви приказки за изявите на Бен Афлек като Батман (както в минали, така и в предстоящи проекти) и чисто и просто да обърнем внимание на отдавна очакваното му завръщане на режисьорския стол – позиция, на която лично ние смятаме, че той се справя по-добре, отколкото като актьор – с бостанската криминална драма „Live By Night”, екранизацията по едноименния роман на Денис Лихейн, излизал у нас под заглавието „Те живеят в нощта”.

Историята в „Live By Night” се развива през 20-те години на ХХ в. и се фокусира върху Джо Кофлин – син на полицейски началник в Бостън, който не устоява на изкушението и приема живота на престъпник, превръщайки се от обикновен контрабандист в страховит гангстер. Вижте първия трейлър.

Обожаваме подобни гангстерски истории, но в последно време на всички филми от този род все нещо мъничко не им достига, за да бъдат наистина качествени. Предвид видяното в трейлъра и добрата литературна основа, вярваме, че „Live By Night” има всички шансове да бъде такъв. Ако трябва да избираме между този филм и другия предстоящ обещаващ сериозен филм с Афлек „The Accountant”, определено ще се спрем на този.

За финал отново ви предлагаме официалния синопсис на романа на Лихейн, както и първия официален плакат.

Бостън, Масачузетс, началото на ХХ век – епохата на Голямата депресия и Сухия режим, когато контрабандата на алкохол и организираната престъпност в САЩ процъфтяват. Алкохолът се лее, куршумите свистят, а един мъж се заема да остави своя отпечатък върху света. Но животът от тъмната страна има висока цена.

С перото на разностранен и вълнуващ разказвач Денис Лихейн представя интригуващата история на израстването на Джо Кофлин от дребен крадец до най-успешния контрабандист на ром.

Историята може да ви звучи познато: синът на виден полицай попада сред лошите и става един от тях. Но в ръцете на Лихейн сагата за възхода на Джо Кофлин до върховете на криминалната върхушка е свежа, нюансирана, гарнирана с алкохол, оръжия и мацки – и се разпростира от Бостън до Тампа и Куба. Докато Кофлин потъва все по-дълбоко в тъмната страна, сред онези, “които живеят в нощта и танцуват бързо” – той провокира един въпрос: Може ли хем да си добър гангстер, хем добър човек?

плакат

Режисьор и сценарист на „Live By Night” е Бен Афлек („Жертва на спасение”, „Арго”), който е и изпълнител на главната роля. Партнират му Зоуи Салдана, Сиена Милър, Ел Фанинг, Брендън Глийсън, Крис Купър, Скот Истууд, Крис Съливан, Антъни Майкъл Хол, Тайтъс Уеливър, Крис Месина, Дерек Миърс и др.

Официалната премиера е 13 януари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Баси, тоя човек спи ли изобщо тези дни?
  П.С. – Продуцент е и Леонарди ДиКаприо 😀

  1. Човек като се разведе, така става. 🙂

  2. Тая година Афлек верно ше сцепи 🙂

  3. Колко 3 филма ли му се събират за 2017

  4. Засега… Още има няколко месеца до края на годината все пак 😀

 2. Трейлъра изглежда добре. Книгата обаче не ми хареса. Колкото и голям фен да съм на тематиката, просто Лихейн не е моят автор… Самата история не е лоша, но писането на Лихейн никак не ми допада – героите не са досатъчно живи и пълнокръвни, диалозите са дървени на места… абе въобще не можах да вляза в тази книга…
  П.С. Сравнението между нея и “Кръстникът“, което е направил Кинг ми се вижда крайно неуместно…