Барбра Стрейзънд

Огледало с две лица” се появи преди почти 20 години. И не, че оттогава не сме виждали Барбра-която-може-всичко-Стрейзънд на екран, напротив – в познато и очаквано комедийно амплоа в две (от общо три) „Запознай се с наши/ваши” изцепки, както и в „Guilt Trip” като майка на Сет Роугън, обаче сега явно е време за следващия режисьорски проект на уникалната певица и актриса.

The Hollywood Reporter споделя, че идеята на Стрейзънд е да се обърне към историята, и то по-специално към сътресенията в средата на XVIII век и съдбата на руската владетелка Катерина Велика. Очевидно „Skinny and Cat” – проектът, посветен на писателя Ърскин Колдуел и фотожурналистката Маргарет Бърк-Уайт, е минал или на изчаквателна позиция, или в забвение, като по-вероятно е да е второто, тъй като не сме чували нищо за идеята вече три години. В момента за Барбра е важно да се фокусира върху изключителната страст и сила, мъдрост и далновидност на прочутата императрица – качества, без които развитието на Русия в онези особени столетия, на преход от средновековния мрак към възрожденския дух на новото време, наистина е било немислимо.

Сценарият, по който ще се работи, е дебют на Кристина Лорън Андерсън, който откриваме на първото място в „Черния списък” от 2014 година. Все още няма яснота дали предстои кастинг за ролите, или Стрейзънд вече си е наумила кого ще покани, за да работи с нея. Ще са необходими доста допълнителни усилия, солиден бюджет, атмосфера, костюми и какво ли още не (и исторически консултанти!), за да се постигне усещане за истинско пренасяне във времето. А повярвайте ни – перфекционист като най-продаваната жена-изпълнител, носителка на два Оскара, пет Еми-та, осем Грами и специална награда Тони, няма да остави нещата да й се изплъзнат от контрол. Друг е въпросът какъв точно интерес би предизвикал един исторически филм за властна и умна императрица пред публиката на XXI век, но… да не бъдем черногледи – силно стискаме палци този проект да види бял свят!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *