„И твойта майка също” - Алфонсо Куарон, Марибел Верду, Гаел Гарсия Бернал и Диего Луна
„И твойта майка също” – Алфонсо Куарон, Марибел Верду, Гаел Гарсия Бернал и Диего Луна

Алфонсо Куарон беше споделил преди време „Липсва ми Мексико. Много отдавна не съм бил в Мексико – свързан съм с всичко у дома, нужно ми е да усетя отново, че съм жив…” Вероятно този копнеж води до така желаното „презареждане” с творческа енергия – и очевидно мечтата на Куарон е на път да се сбъдне.

Participant Media споделиха преди няколко дни, че ще работят заедно с режисьора по неговия нов филм. Без да се съобщават излишни (на този етап) подробности, в информацията се казва, че филмът ще бъде хроника на година от живота на едно семейство от средната класа в Мексико сити, в началото на 70-те години на 20 век. И тъй като снимките се очаква да започнат тази есен в Мексико, няма да се учудим, ако съвсем скоро стане ясно и кои актьори ще бъдат ангажирани в проекта. Разбира се, в случая сценарият също е дело на Куарон; продуценти ще бъдат самият той, Габриела Родригез („Гравитация”, „Децата на хората”) и Николас Фелиз („Desierto”, „Heli”, „The Untamed”). Изпълнителни продуценти за Participant Media са Джеф Скол, Дейвид Линд и Джонатан Кинг.

За всички, които отлично помнят фурора, който предизвика в началото на хилядолетието „И твойта майка също”, новината за завръщане на Куарон в Мексико е много повече от информация, посветена на най-новия му бъдещ филм. Безспорен е фактът – точно този режисьор е майстор в разказването на истории, неподвластни на физически, икономически или културни граници, а ние се надяваме да открием отново онова неповторимо усещане за свобода, дързост и тотално удоволствие от самото съществуване, които възхитиха киноманите през 2001 година, с незабравимото трио Марибел Верду, Гаел Гарсия Бернал и Диего Луна.

И тъй като сме големи почитатели на Куарон, независимо от мащаба на проектите, с които се захваща, може да сте сигурни, че няма да пропуснем ъпдейти по темата.

https://www.youtube.com/watch?v=cref3A2_Ry4

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *