Голяма част от „младините“ ни преминаха в разцъкване на Counter-Strike (или „Кънтъра“, както беше известен едно време), затова сме изключително доволни, че сме партньори на GPlayTV, които ще изпратят най-добрите български стрелци от Counter-Strike: Global Offensive на най-елитната геймърска надпревара Еsports World Convention в Париж.

Повече подробности за събитието и фантастичните награди може да откриете в официалното прессъобщение:

Най-добрият отбор по Counter-Strike: Global Offensive по време на Let’s Play @ Aniventure 2016 ще представлява България на най-елитната геймърска надпревара – Еsports World Convention.

ESWC или Еsports World Convention е по-добре познат със старото си име за последните 13 години – а именно Electronic Sports World Cup. Основан през далечната 2003 година, това остава един от най-елитните турнири в света. От 2010 година насам ESWC се провежда в Париж по време на Paris Games Week – четвъртото най-голямо събитие за видео игри в света.

Организаторите от GPlayTV ще осигурят на най-добрите стрелци както място в ESWC, така и самолетни билети и престоя по време на турнира, който се провежда от 27 до 31 октомври във френската столица.

Наградите за 2-ро и 3-то място в турнира са финансови – съответно 2000 лв. и 1000 лв. за отличилите се геймъри, като целият награден фонд на гейм-турнирите Let’s Play възлиза на 25 000 лв.

Предстоящото издание на Let’s Play @ Aniventure ще се проведе на 3 и 4 септември в Интер Експо център, София, в рамките на най-големия фестивал за традиционна и модерна японска култура Анивенчър.

Всеки, който иска да премери сили с най-добрите български отбори, трябва да се регистрира за участие в квалификациите до 13 август. Първата квалификация ще се проведе онлайн на 14 август.

Повече информация за всички турнири можете да откриете на http://letsplay.gplaytv.bg/

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дринов, изображението е от първия Modern Warfare, смени го от почит към Контрата.

  2. Коунтър Страйк е известна компютърна игра. Нямам идея какво е Кънтър или Контра.

  3. Кънтър от кънт?

    Не е истина колко време съм прекарал по залите. Даже вчера по някаква случайност се навивахме да правим един c.s.