Тери Гилиъм не оставя магарето (на Санчо / или крантата на Дон Кихот) в калта – годините минават, а той продължава да упорства в опитите да заснеме своя „The Man Who Killed Don Quixote”. Като истински фенове на гениалния режисьор, които имахме и невероятния шанс лично да се запознаем с него като специален гост на 20 София Филм Фест през март, ние чинно продължаваме да споделяме всички нови парченца информация. И ето, че сега се появиха снимки от бъдещи снимачни терени, при това с ентусиазиран режисьор в кадър.

След почти 20 години опити за стартиране и неизброими пречки – природни, финансови и какви ли още не, Гилиъм се приближава все повече до заветния първи снимачен ден. Актьорите са на линия, избират се места за снимки (Испания, Португалия, Канарските острови), които трябва да стартират през октомври, дори маркетингът на филма е в действие, след като се публикуват доказателства, че режисьорът наистина напредва с проекта. И както се шегуват злите езици – има време, може да се появи ураган, или да избухне война, или да се случи поредното невъобразимо чудо, което за пореден път да спъне порива на екипа в действие… Докато все още имате сили (и чувство за хумор – без него Гилиъм да се е отказал отдавна от този проект), предлагаме ви да разгледате страхотните локации, в които ще се развива действието на „The Man Who Killed Don Quixote”.

the-man-who-killed-don-quixote the-man-who-killed-don-quixote-2 the-man-who-killed-don-quixote-3 terrygilliamwindow terrygilliamruins2 the-man-who-killed-don-quixote-4 terrygilliamcourtyard3 terrygilliamcave terrygilliammountain terrygilliamdesert6 terrygilliamdesert5 terry-gilliamdesert4 terry-gilliamdesert terry-gilliamcathedral terrygilliam

Ние сме наясно, че това, което се разпространява като очакван сюжет на бъдещия филм, може да няма (почти) нищо общо с крайния резултат (когато/ако се появи!), но все пак ще споделим „официалното становище” по темата:

Историята проследява човек от съвремието ни, специалист по рекламата, който пътува назад в годините и се среща с Дон Кихот – изгубил ума си старец с неугаснала амбиция да бъде рицар. Той взима пътешественика във времето за своя Санчо Панса и пред очите ни ще се разиграе една (доста) алтернативна версия на един от най-известните романи на всички времена.

След смяна на няколко поколения актьори (Джони Деп, Юън Макгрегър, Джак О’Конъл, Жан Рошфор, Робърт Дювал, Джон Хърт), в момента главният актьорски дует се състои от дългогодишния „Монти Пайтън” партньор на Гилиъм – Майкъл Пейлин и набиращия все по-голяма популярност Адам Драйвър. Сред останалите актьори в екипа са Стелан Скарсгард, Олга Куриленко и Джоана Рибейро.

Според Screen Daily началото на снимачния период е предвидено за 4 октомври. Ние стискаме палци за успешен старт – и още по-успешен финал на този процес!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Не знам дали Терито си оставя магарето в калта, но със сигурност е упорит като магаре 😀

  2. B момента от някакъв фенси ресторант в центъра на Пекин – цяло щастие е, че тукашната партия още не е включила Операцията към списъка със забранени онлайн бардаци, потенциално опасни за червената утопия. 😀 Maйтапът настрана, ама Гугъл, Туитър, Фейсбук, Тубата, Инстаграм и какво ли още не са по-трудни за гледане тук дори в сравнение с нереализирания филм на Терито за Кихота. 🙂

  3. Душа-златна 🙂
    Връщаме времето назад – все едно си на dial-up-нет (за онези, които помнят какво е това!)
    Ето, че отново възраждаме коментарната практика aka „старото блогърско време“ 😀

  4. Потенциали – бол, поне милиард и половина. 😀 Caмо да не бяха тия августовски жеги…

  5. Xaxa, тоя bump на новината ме вкара в ебати носталгията покрай коментарите по-горе 🙂