passengers-20160813

Изненадващо и за самите нас, „Arrival” не е единствената фантастика, която очакваме с нетърпение тази зима – предстоящият „Passengers” на Мортен Тилдъм излиза по американските екрани на 21 декември и силно се надяваме да имаме възможност да го видим и у нас. И преди да попитате за „Rogue One: История от Междузвездни войни”, той е съвсем друг тип заглавие и нямаме намерение да ги сравняваме.

Passengers” е романтична фантастика с Дженифър Лорънс и Крис Прат, които (поне през по-голямата част от филма) ще са единствените участници и точно тях виждаме и на първите официални снимки от филма, представени от EW. Двамата актьори играят пътници на луксозен космически кораб, запътил се към далечна колония. Всички 5 хиляди човека на борда са в някакъв вид хиперсън, но незнайно защо един мъж се събужда 90 години преди крайната цел. Отчаян от идеята да прекара всичкото това време сам, той събужда една жена и след сериозна техническа повреда, двамата се превръщат в единствения шанс за оцеляване на кораба и пътниците му.

 Дженифър Лорънс и Крис Прат  Дженифър Лорънс и Крис Прат

Ето какво казва режисьорът Мортен Тилдъм („Игра на кодове”) за сценария на Джон Спейтс („Прометей”), който дълги години привличаше най-различни имена, но чак сега ще бъде осъществен.

„Беше популярен сценарий. Една от онези истории, които наистина те грабват и се влюбваш в тях. Много интелигентен и смешен, изчетох го наведнъж. На всеки десет страници се случва нещо ново! В същото време е много интимен филм, чието действие се развива с епични пропорции. За мен това е история за нещата, които са важни, за да е пълноценен животът ти. От какво имаме нужда хората? Не се притеснява да развлича, но в същото време задава сериозни въпроси за щастието. Всяко поколение има своята любовна история. Имам чувството, че това е тя. Трябваше да я снимам.”

Режисьор на „Passengers” е Мортен Тилдъм, сценарист е Джон Спейтс, а в главните роли ще видим Дженифър Лорънс, Крис Прат, Майкъл Шийн, Лорънс Фишбърн и Аурора Перино.

Премиерата е 21 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сигурно другата седмица ще видим и трейлър, прекалено малко остана до премиерата и е време вече 🙂