Покрай предстоящия филмов фестивал във Венеция започват да изпадат благинки и за нас, жадните български киномани, които ежедневно се молим и принасяме жертви на боговете, за да ни огрее някое от некомерсиалните заглавия, които искаме да видим на голям екран. Един от най-чаканите филми е „Voyage Of Time” на Терънс Малик, чийто първи трейлър ни отвя преди няколко месеца.

Припомняме ви, че филмът ще се разпространява в два формата – IMAX и 35 mm, като IMAX версията ще бъде с времетраене от 40 мин. и в нея гласът на разказвача ще бъде на Брад Пит, докато 35-милиметровата версия ще бъде с времетраене 90 мин., а гласът зад кадър ще е на Кейт Бланшет. Вижте новия трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=TVrAFp-wLjE

Ще се повторим, ако продължим да изразяваме изумлението си писменно, така че скромно ще предположим, че това има потенциала да бъде един от най-великите документални филми, правени някога.

Ето какво споделят продуцентите в официалния синопсис:

„Voyage Of Time: Life’s Journey” е изследване на нашето планетарно минало и търсене мястото на човечеството в бъдещето. Кипящ от енергията на самата природа, филмът смесва иновативни специални ефекти и изумителни кадри от цял свят. Всичко това в търсене на нещата, които устояват изпита на времето.

Какво означава, след всички онези еони, да бъдем себе си, тук, сега?

Действието проследява научната хронология на Земята – от раждането на звездите до експлозията на новия живот. Работейки с екип от научни консултанти и специалисти по ефектите, оглавени от Дан Глас („Дървото на живота”, „Батман в началото”, „Матрицата: Презареждане” филмът разкрива непознати досега феномени – небесни и земни, макро и микроскопични.

Свирепата геология на планетата в началото, първите клетки – растящи и делящи се, появата на рибата, горите, динозаврите и нашия вид с неговите нужди да осмисли всичко – един химн на природата, живота и вселената. Невъзможно е двама души да изпитат филма по един и същи начин.

Смели думи, които вярваме, че ще се сбъднат.

За финал ви предлагаме няколко снимки:

voyage-of-time-1 voyage-of-time-2 voyage-of-time-3

Щатската премиера е 7 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *