Вчера отбелязахме точно една година до излизането на „Alien: Covenant“ на Ридли Скот и по този повод 20th Century Fox разпространиха нов поглед към филма. За съжаление, отново става дума за задкулисен кадър (вече видяхме бая такива), но за да разнообразят поне мъничко нещата, този път кадърът не е статичен, а под формата на 8-секундно видео. Не е ясно какво точно виждаме, нито кой герой е това, но мненията клонят към камера за анабиоза, каквито сме виждали в предишните филми за Пришълеца, или към някаква форма на „containment cell”.

Преди да видите видеото обаче, предлагаме ви цитат от Дани Макбрайд (изпълняващ ролята на пилот на колонизаторския космически кораб „Covenant“), който отново затвърждава информацията, че „Alien: Covenant“ ще е далеч по-страшен и хорър ориентиран от предшественика си „Прометей”.

Човече, този филм ще е лудница. „Пришълецът” и „Пришълците” бяха едни от любимите ми хоръри от детството. Не смятам, че има нещо, което дори да се доближава до този франчайз. Дори не бих могъл да си помисля, че ще бъда част от някой от тези филми. Когато приключихме „Vice Principals”, се върнах в Ел Ей и получих обаждане, че Ридли Скот иска да се видим. Аз съм огромен негов фен и бях размазан дори от идеята да се видя с него. Та, говорим си на срещата и в известна степен си приказваме глупости, и той започва да вади разни книги и да ми показва сторибордове и скици. И изведнъж осъзнах „О, боже, това е за „Пришълецът”.  [Смее се]… Не ми е разрешено да приказвам за това, което става в него, но е абсолютен хорър филм. Никога досега не съм бил част от нещо толкова напрегнато, с такова ниво на ефекти и гор. Също така никога не съм бил част от филм, в който хората започват да умират по този начин. Когато започнаха снимките, актьорският екип ходеше на вечеря и бяхме около двадесет човека. После бройката започна да намалява и на масата бяхме все по-малко и малко хора.

Чудесно. Продължаваме да се ослушваме за нови подробности и да стискаме палци филмът да се получи. А ето и споменатото задкулисно клипче:

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Много надъхващо звучи, но то и в “Прометей“ измря сумата и народ, Макбрайд обаче се похвали, че ще живее повечко време 😀 . Лично аз отново нямам доверие на сценария, понеже Джон Логан може да е направил само някакви леки корекции, а останалите сценаристи няма с какво да се похвалят . Мечтая си просто Камерън отново да се завърне за един филм и да покаже на Бай Ридли как се прави, но той както и му стана навик вече, сигурно ще трябват 10 години, за да разработи проекта 😀

  2. Нещо силно ме притеснява в това жалкарско плямпане на господин Макбрайд. Предчувствието ми е свързано с това, че подобно на великите атлети така и творците на велики филми са такива, защото са създали нещо невиждано към даден момент. Наистина се съмнявам, че господин Ридли Скот ще може дори на 30 % да покаже нещо толкова оригинално и ужасяващо за 2017 както бе Пришелеца за 1979. Ще се върна на метафората за атлетите. Този филм ще е един Мохамед Али в ерата на Тайсън и Кличко – няма да е лош, но ще му разбият фейса.