Доста голямо количество филми и сериали отразихме покрай изминалия Comic-Con, но въпреки това няколко заглавия ни се изплъзнаха – едно от тях е подготвяният от FX и създателя на „ФаргоНоа Хоули нов Marvel-ски сериал „Legion”. Всъщност, ако трябва да сме честни, точно той не ни се изплъзна, а на никого не му се занимаваше – побутвахме си го един на друг с нежелание, тъй като никой не беше особено впечатлен, но пък всички бяха на мнение, че ще е хубаво да се отбележи, макар и формално.

По същество: „Legion” е spin-off на „Х-мен” и е базиран на героя Дейвид Чарлс Холър – мутант, известен с името Легион, син на професор Екзейвиър, който страда от множествено разстройство на личността. В продължение на години Холър е „лекуван” в различни психиатрични клиники до момента, в който среща момичето на мечтите си – пациентка също като него – и е принуден да приеме възможността гласовете и виденията, които има в главата си, да са напълно истински.

Като изключим Дан Стивънс („The Guest”, „Билет за отвъдното”), когото по принцип никак не харесваме (поне на този етап – не изключваме възможността в бъдеще да си променим мнението), останалото не изглежда чак толкова лошо, колкото го изкарахме в началото. Може би стилът комедия (при липса на по-добра дума) не е точно нашият, но по тази линия има интересни визуални хрумки, които ни допадат. И ако са се постарали с историята, а вярваме, че Ноа Хоули го е направил, може и да се получи сериал, който да гледаме.

За тези от вас, които не са се запознали вече, а им е интересно как събитията в „Legion” ще се отнасят към тези от „Х-мен” филмите (където и без това е тотална бъркотия) и дали въобще става дума за същата вселена, ето какво споменава Хоули:

Не, не е. То е нещо като приказка в съзнанието ми. Ако попитате „къде е и кога е”, не е съвсем ясно – така мисля. И голяма част е заради това, че той не е съвсем сигурен. Това е светът, възприет доста субективно на определено ниво. Скорошните Х-мен филми, започващи с „Първата вълна”, са свързани с определен времеви период и свят и си играят с историята по интересни начини. Този сериал няма да прави това.

А на въпроса дали този Холър е свързан с Професор Х,  Хоули добавя: „Би могъл. Това е различна история, но не изключвам подобна възможност.”

Извън Ноа Хоули, който е шоурънър, имената в творческия екип, заслужаващи си да ги отбележим специално, са тези на Брайън Сингър, Саймън Кинбърг и Лорън Шулър Донър, които са сред изпълнителните продуценти. Освен Дан Стивънс, в ролите ще видим Рейчъл Келър, Джийн Смарт, Обри Плаза, Джереми Харис, Амбър Мидтъндър, Кейти Аселтън, Бил Ъруин и други.

Премиерата на „Legion” ще бъде в началото на 2017 г.

Дан Стивънс като Дейвид Чарлс Холър в първия официален кадър от „Legion”.
Дан Стивънс като Дейвид Чарлс Холър в първия официален кадър от „Legion”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Никой не е впечатлен? Явно само аз си мисля, че това беше един от най-интересните проекти и трейлъри на изложението! 🙂

  2. Защо не харесвате Дан Стивънс?
    В Гостът беше доста добър, в Музей 3 също се справи прилично.

  3. Не е само Дринов. Само ти го харесваш. Има нещо в него, което ме дразни неимоверно – и физически, и актьорски. А за „Гест“ като се сетя и почвам да се ядосвам…

  4. То всичкото хубаво, но аз лично следя ПРЕКАЛЕН много супергеройски сериали вече, в един момент човек става разноглед направо 😀

  5. Понякога в сайта обръщаме повече внимание на телевизията, отколкото на киното – днес например от четирите новини три са за телевизионни проекти, а една е за филм, вдъхновен от сериал. 😀 Cyпер за което де, има превъзходни неща на малкия екран и те заслужават сериозно внимание.

  6. Аз си помислих, че е друг сериал ,който е базиран на филма Легион 🙂