Comic-Con приключи, но ние не сме приключили с него. Сред тоновете реклами, които видяхме, пропуснахме да ви представим най-новия тийзър трейлър на подготвяния от Брайън Фулър предстоящ „Star Trek” сериал, които вече носи официалното заглавие „Star Trek: Discovery”.

Тийзърът дебютира по време на водения от Фулър панел по случай 50-годишнината на франчайза, на който присъстваха Уилям Шатнър, Джери Райън, Скот Бакула, Брет Спайнър и Майкъл Дорн, и ни запозна с космическия кораб NCC-1031 „Discovery”, който дава името на сериала и ще бъде в центъра на историята – или поне в тази на първия сезон, тъй като има вероятност, на принципа на модерните антологии, всеки следващ сезон да разказва отделна история с различни герои.

https://www.youtube.com/watch?v=Cxba2WjlN90

Не са най-добрите ефекти, които сме виждали (дори и за телевизия), но предполагаме, че видеото е било сглобено набързо, специално за Comic-Con и в самия сериал ще изглеждат по-добре. Заедно с трейлъра, Брайън Фулър сподели и малко информация за естеството на поредицата:

Новият сериал трябва да напомни на публиката посланието на Стар Трек – „continuing to push boundaries”. Ние трябва да ознаменуваме прогреса на нашия вид, защото в момента имаме нужда от малко помощ.

Фулър също така отбеляза, че „Star Trek: Discovery” няма да бъде епизодичен като „The Original Series”, а историята ще се развива като в роман – глава по глава, и действието ще се развива в „prime” таймлайна, а не в „Келвин” на Дж. Дж. Ейбрамс. Не стана ясно обаче през кои години и къде точно ще попадне хронологично спрямо другите филми и сериали.

Освен шоурънъра Брайън Фулър, творческият екип на „Star Trek: Discovery” включва

Алекс Курцман („Star Trek”) и сина на създателя на „Star Trek” Джийн Роденбери, Юджийн Род Роденбери като изпълнителни продуценти, както и Никълъс Мaйър („Star Trek II: Wrath of Khan”, „Star Trek IV: The Voyage Home”, „Star Trek VI: The Undiscovered Country”), който ще бъде сценарист и консултант. Като сценаристи ще помагат още „Star Trek” ветеранът Джо Меноски („The Next Generation”, „Deep Space Nine”, „Voyager”) и Ерън Илай Колейти („Heroes”). Режисьор на първия епизод ще бъде Дейвид Семел („The Man In The High Castle”).

В Щатите „Star Trek: Discovery” ще се разпространява по CBS Network и All Access, а в останалата част от света ще върви по Netflix. Премиерата е предвидена за 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. И аз останах с впечатлението, че е явно направен в последния момент трейлъра, само и само да има какво да се покаже на изложението. BTW за незапознатите, които се чудят на ръбавия дизайн, явно NCC-1031 е базиран на концепт артове от 70-те на Ралф МакКуъри за изоставения в последствие първия пълнометражен филм по ST Planet of the Titans:
    http://io9.gizmodo.com/5721854/ralph-mcquarries-lost-concept-art-for-a-star-trek-movie-in-1976-1977/
    Мен ако питате Discovery (нарочно не пиша STD, щот…. нали 😀 ) ми изглежда очарователно ретро и за разлика от разпенените трекита, който взеха да се тръшкат заради трейлъра мисля да му дам шанс януари месец, пък да видим какво ще стане.

    1. btw това даже не е и официален тийзър, оригиналния клип си беше наименуван test footage.

    2. Еми явно в CBS не взимат насериозно приказката за бързата работа и майстора 😀