Том Харди в кадър от „London Road”
Том Харди в кадър от „London Road”

Пускането на „London Road” дори и на ограничен брой екрани в Щатите е рисковано начинание. Мюзикълът, с визия на документална творба, посветена на работническата класа в стил „Кен Лоуч”, е обречен на фестивални обиколки до време и на почетно място в DVD-колекциите на родолюбивите brexit-ни англичани – and that’s it. Продължава да ни се струва нелепо да използват името и присъствието на Том Харди като примамка за шарани – това, че актьорът е решил да се включи в проекта, само доказва, че с радост се гмурва във всякакви авантюри (колко от вас са гледали телевизионния „Stuart: A Life Backwards”?), но силно ни съмнява да се изявява с… пеене.

Този уж-нов-щатски трейлър е идентичен с официалната си британска версия, с изключение на няколко отрязани кадъра, за да се получи по-кратка продължителност. И цитатите, както и „винетките” с участия на различни филмови форуми леко са се увеличили. Иначе не ни споделя нищо ново-непознато, освен че премиерата в САЩ ще бъде с 15 месеца по-късно от излизането на филма във Великобритания – през това време „London Road” направи фестивалната си обиколка и вече може да „кацне” в страната на неограничените възможности пред публика.

Главната роля е поверена на Оливия Колман (актриса със завиден опит на „малкия” екран, която съвсем наскоро гледахме с ключова роля в „The Night Manager”), а целият оригинален театрален екип на мюзикъла, поставен на лондонска сцена, получава роли във филма-адаптация, режисиран от Ръфъс Норис. Той е известен най-вече с работата си на театрална сцена, а дебютът му „Broken” с участието на Тим Рот и Килиън Мърфи, беше избран да открие Седмицата на критиката в Кан през 2012 година. Ето какво гласи официалният синопсис:

London Road” разказва трогателната история за една общност, която се обединява отново след трагични събития и злощастно стечение на обстоятелствата. В основата на сюжета са реални събития, които се случват през 2006 година – населението на Ипсуич е поразено и ужасено от намирането на телата на пет жени. Когато един местен жител е обвинен, а впоследствие и осъден за убийството на проститутките, хората се опитват да се приспособят към мисълта, че именно тяхното градче е епицентър на трагедията. Филмът използва истинските думи на жителите на London Road, които са включени в умело изградена модерна музикална основа, за да разкаже една мрачна история по изключителен начин.

Новаторската постановка се е изиграла при нон-стоп разпродаден салон на обновения Национален Театър. Критиката използва определения като „забележителен” и „незабравимо изживяване”, което вдъхва известни (но бледи) надежди у някои от членовете на екипа ни – но само у заклетите почитатели на изкуството на мюзикъла.

На останалите им е разрешено да присвиват скептично устни и да повдигат учудено вежди, защото само това ще им остане – надали ще срещнем „London Road” на голям екран у нас.

london_road_poster

Както вече споменахме, в Щатите тръгва в ограничено разпространение на 21 септември (за да покажат Том Харди на почитателките му).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *