Има отговор на един от много важните въпроси, свързани с кастинга на предстоящите „чудовищни” филми на Universal, за част от които коментирахме ъпдейти преди два месеца. Ето как постепенно се изясняват неизвестните – не кой да е, а прекрасният актьор Хавиер Бардем ще влезе в ролята на Чудовището от подготвяната трактовка на добре познатата история за добрия доктор Франкенщайн и неговото създание.

Информацията е туит-ната от Джъстин Крол (Variety):

Там е работата, че Хавиер Бардем е от онези актьори, които ще се справят блестящо каквато и роля да им връчат – абсолютно ненужно и подценяващо би било да изброяваме тук превъплъщенията му от последните няколко години като доказателство, всички истински киномани познават творчеството му, а ако задавате снобски въпроси като „Е, дайте примери, де?”, очевидно се заяждате, на което ние благородно няма да обърнем внимание.

Няма яснота нито кога ще започнат снимки по споменатия проект, нито за ролята и мястото и времето на действието, но се предполага, че Бардем ще направи някое бързо камео в някои от другите филми от чудовищната вселена на Universal (кой ли ще избира къде?!) – един вид да го представят, преди да му дадат възможност да се развихри в пълната си мощ. Въпреки че снимачният период на „The Mummy” ще приключва съвсем скоро, може пък да има опция за „вмъкване” на няколко кадъра, стига да са сюжетно оправдани. Преди време се е носел слух, че на Бардем са му предлагали ролята на друг иконичен образ – доктор Джекил, но няма потвърждение за тази хипотеза, пък и – както се казва – ако може да се докопаш до най-големия звяр, защо да се задоволяваш с по-скромни мащаби на зло и разрушения?

Както вече сте наясно, Том Круз ще се бори с древното зло в „The Mummy”, Ръсел Кроу ще се бори със злото в своята същност и раздвоението на личността на доктор Джекил, Джони Деп ще се разтвори в пространството като Невидимият, а Дуейн Джонсън – Скалата вероятно ще влезе в ролята на Човекът-вълк – все предизвикателности, които изглеждат и звучат обнадеждаващо, пък да видим… Не е ясно дали ще им се получи на Universal „заверата” с обновяване на всички стародавни, добре познати сюжети, но поне са ангажирали… интересни актьори с бъдещите си творчески планове.

И като казахме „The Mummy” – режисираното от Алекс Курцман приключение трябва да се появи на кино на 8 юни 2017 година. Именно този филм ще определи тона и ще даде представа какво можем да очакваме от предстоящите „страховити” проекти. Най-важно е да съумеят да ги направят такива – повсеместният зрителски (рационален и оправдан) скептицизъм с днешна дата е наистина убийствен за този специфичен жанр в киното. Ето няколко нови неофициални кадъра от снимачната площадка, на които виждаме София Бутела като Мумията.

София Бутела като Мумията София Бутела като Мумията

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Продължавам да се чудя недоразумението Дракула неразказан ще е част ли от Вселената.
    ма като гледам дооооста ще се дистанцират от този филм….