Are you a player or а watcher?

Преди няколко дни видяхме първия трейлър на епидемичния хорър „Viral” на  режисьорите Хенри Джуст и Ариел Шулман („Catfish”, „Paranormal Activity3 и 4) и се присетихме, че те имат още един филм тази година, който не сме отразявали – „Nerve” с Дейв Франко и Ема Робъртс.

Става дума за екранизация на едноименния роман на Джийн Райън, излизал у нас под заглавието „Игра на нерви”, който разказва за вайръл онлайн игра в стила на „истината или се осмеляваш” (но без „истината”), в която играчите изпълняват различни предизвикателни задачи срещу известна сума пари – колкото повече пари печели човек, толкова по-трудни стават предизвикателствата.

В центъра на историята е Вий Делмоко (Робъртс), скромно момиче, което никога не поема рискове. Под натиска на своите приятели Вий се включва в играта просто за едно бързо предизвикателство, но скоро се оказва в капана на адреналина и в компанията на непознат младеж на име Иън. Двамата се справят с все по-откачените и опасни предизвикателства изключително успешно, но в един момент играта приема неочакван обрат, който ще предопредели цялото им бъдеще.

Доста филми се навъдиха за опасностите на интернет, насилието, воайорство и кражбите на самоличност и „Nerve” не ни изглежда нито като най-добрия, нито като най-лошия. Общо взето YA-трилърче с тясна насоченост към младежката аудитория до 25-годишна възраст, за което се надяваме, че все пак ще допадне и на по-непретенциозните зрители, надхвърлящи тази възрастова граница. Ние ще му хвърлим едно око заради режисьорите Джуст и Шулман, които са ни доста интересни, и заради Ема Робъртс, която след „Screem Queens” ни е голяма любимка.

Предлагаме ви да видите и един клип, телевизионен спот, вайръл видео, официалния синопсис на българското издание на романа, както и поредица постери.

Играта свършва, когато кажем ние.

Игра на нерви е анонимна игра, излъчвана на живо по интернет. Участниците трябва да изпълнят различни предизвикателства срещу неустоими награди – пари, дрехи, мотоциклети, коли, стипендии за университет .

Когато Вий е избрана да участва, тя открива, че играта знае всичко за нея. Гейм мейкърите я изкушават с награди, подбрани за нея от страницата ѝ в „ТоваСъмАз“ (нещо като фейсбук) и избират за неин партньор съвършеното момче – красивия Иън. Отначало всичко върви добре и феновете на Вий и Иън ги насърчават да приемат все по-трудни предизвикателства.

Но в последния кръг за Голямата награда играта взема неочакван и опасен обрат. Изведнъж играчите трябва да играят за всичко или нищо, като залогът е животът им. Докъде ще стигне Вий преди да се откаже? И дали ще ѝ позволят да се откаже?

nerve_ver9_xlg nerve_xlg nerve_ver10_xlg nerve_ver14_xlg nerve_ver13_xlg nerve_ver12_xlg nerve_ver11_xlg nerve_ver8_xlg nerve_ver7_xlg nerve_ver6_xlg nerve_ver5_xlg nerve_ver4_xlg nerve_ver3_xlg

Режисьори на „Nerve” са Хенри Джуст и Ариел Шулман, сценарият е на Джесика Шаржер („American Horror Story”) по романа на Джийн Райън. В ролите са Ема Робъртс, Дейв Франко, Джулиет Луис, Самира Уайли, Кимико Глен, Машин Гън Кели и други.

Премиерата е 27 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Чакай, че в момента си го изливаме групово в на майка ти гърлото…

  2. Не се безпокой,майка ми си е добре,ама гледайте с Касабов да не хванете СПИН.

  3. То твоята си е жив носител – и как няма да е,след като е магистралка.

  4. Майка ти ни каза, че си нефелен в хляба… макар че не сме сигурни дали говореше на нас, щото не бяхме само ние в спалнята :/

  5. Ах, че си нефелен чекиджия, един линк даже не можеш да пуснеш като хората 😀

  6. Това,че съм пропуснал да сложа интервал между изречението и линка,не ме прави нефелен,пък и все тая,нали пак работи,подбрал съм го специално за тебе,щото виждам,че все си фантазираш за някакво групово „изливане“,“изкендзване“,и др.,просто съм решил да ти дам нещо,с което да си задоволиш болното съзнание и да не се налага повече да ти избива тук. Трябва да ми благодариш.:)

  7. Ама ти верно ли ми се обясняваш като малко гейче бе, пхахаха 😀

  8. LOL бе, безидеен катамит обиден, мине се няк’во време и се присетиш, че те сърби гъзът – айде, сваляй гащи и поемай, тъпак 😀

  9. Ми ти бе,клефук прокиснат,к’во се правиш,че не ти пука,виж,че веднага се засегна и тръгна да мъдриш колоритни обиди 😀

  10. По-голем папагал от теб не съм (виж кой повтаря „Катамит,Катамит“. Научил си си една думичка от сайта за обиди и си почнал да я повтаряш като retarded.