Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Работата на Макс Ландис е позната – най-вече в сценарното поле, но заедно със свежия, интелигентен „Хроники”, той е автор и на недоразумението „Ултра напушен агент”, както и на тотално-съвсем-заслужено-пропадналия „Виктор Франкенщайн”. Не изпитваме необходимост да се задълбаваме в досегашните му върхове и спадове на творческата кариера на Ландис – просто стискаме палци, след като ще се захваща с „Дърк Джентли. Холистична детективска агенция” на Дъглас Адамс, този път да му се получат нещата. Защото… в противен случай резултатът ще е кощунствен за поне половината население на Земята, на които числото 42 им говори нещо!

В началото на десетилетието ВВС вече направиха едноименна поредица, съставена от пилотен епизод и един сезон (три епизода) по прочутите романи на Адамс, но ВВС Америка имат специален поглед върху художествения материал – и са възложили адаптацията и изпълнителното продуцентство на Ландис, който отговаря за поредицата заедно с showrunner-а Робърт Купър („Stargate Atlantis”). В актьорския екип са Самуел Барнет – в ролята на Дърк, Илайджа Ууд в ролята на партньора му Тод – и именно тях двамата (плюс куче) можем да видим на първата официална снимка от подготвяната щатска поредица.

Самуел Барнет и Илайджа Ууд

Абсолютно е излишно да казваме колко огромни фенове сме на Дъглас Адамс, и колко излъгани се чувстваме (често) от опитите да се интерпретират неговите творби в киното. До момента никой не може да се похвали с успешен ход! С голеееми усилия преглъщаме самия факт, че съществува Гарт Дженингс и че някой му е поверил преди повече от 10 години „Пътеводител на галактическия стопаджия” – и сега трябва да чакаме да израсте още поне едно поколение, за да се реши някой (ако въобще) да направи нова, модерна или най-малкото свястна киноверсия, а не запис на телевизионен театър от времето на Студената война.

В случая с новата ТВ поредица „Dirk Gently” се надяваме Макс Ландис да запази в образи буйното въображение и несравнимото чувство за хумор, което притежават творбите на Адамс. Освен споменатите Барнет и Ууд, в актьорската група са включени още Джейд Есет, Мигел Сандовал, Нийл Браун син, Арън Дъглас, Мо Коао, Дъстин Милиган, Хана Маркс и Ричард Шиф. Да се надяваме, че притежават нужните качества, за да бъдат „призовани” за участие от Ландис.

Премиерата на новата поредица се очаква в Щатите на 20 октомври – след излъчването на първия епизод се надяваме да има повече материал за обсъждане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Епизодите на BBC си бяха супер.

    „… но ВВС Америка имат специален поглед върху художествения материал…“
    Както пасивно-негативно се казва на американски: „k“

  2. Макс Ландис е супер противоречив и досаден путьо – хем има талант, хем е непоносим бърборко-всезнайко и понякога прави страшни тъпни.

  3. Да,

    нека си позволим колективния здравословен скептицизъм „Това е Фродо, който държи куче с една идея повече екранно присъстиве.“