Kaдър от „Let Me Make You A Martyr“ с Мерилин Менсън
Kaдър от „Let Me Make You A Martyr“ с Мерилин Менсън

Първият трейлър на трилъровото криминале „Let Me Make You A Martyr“ се появи миналото лято и оттогава настана пълно затишие по въпроса. Преди дни обаче онлайн изтече нова реклама, по-кратка от първата, но някак визуално по-стегната, въздействаща и завършена – вижте я:

Предвид нискобюджетния си и независим произход, не очакваме от „Let Me Make You A Martyr“ да е лъскав и лесносмилаем екранен продукт, а по-скоро да предложи мрачна, пастелна и недопечена драма с интересна минималистична режисура и нетипично, но запомнящо се изпълнение. От горните кадри оставаме с впечатлението, че има шанс да гледаме именно това, но сме били подлъгвани и преди – не е изключено да станем свидетели всъщност на тотална брадва, затъпена от жанрови, стилистични и драматургични претенции (това заглавие е точно от онези, които могат лесно да се подхлъзнат и да се озоват в боклукчавата статистика на фестивалните евтинджоси, съществуващи колкото да запълват програмата). Иска ни се, разбира се, да е първото, а не второто.

Режисьори на „Let Me Make You A Martyr“ са Кори Асраф и Джо Суоб, като двамата са отговорни и за сюжета. Ролите се изпълняват от Мерилин Менсън, Сам Куартин, Марк Буун-Мл., Нико Никотера, Майкъл Потс, Джейк Силбърман, Ребека Кенеди и Гор Адамс, а премиерата ще се състои следващия месец в рамките на Montreal’s Fantasia International Film Festival.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *