Suburra” е името на предградие от древен Рим, което вече е синоним на качествен съвременен италиански нео-ноар филм, режисиран от Стефано Солима по едноименния роман на Карло Бонини и Джанкарло де Каталдо. Това е същият Солима, който беше ангажиран с продължението на „Сикарио” – „Soldado”, ала нашата новина е свързана с настоящия му филм, чиято премиера беше в Италия през миналия октомври, пуснаха го в няколко европейски държави плюс Япония тази пролет, а само след 10 дни ще бъде представен и на филмов фестивал в Сидни, Австралия.

Във фокуса на историята на „Suburra” е връзката между организираната престъпност (известна като мафия) и политиците в Рим преди пет години.

Вечният град съдържа в себе си всичко – мракът е скривалище за всякакви престъпници, убийци, наркопласьори – кой ли не, и повечето от тях не се свенят да използват оръжия… много оръжия… Ватиканът хвърля сянка на компромис върху корупцията, а полицията сякаш е в отпуск. Една сделка за територия от крайбрежието, което щяло да се превърне в Лас Вегас, сблъсква всички сили и фактори, които имат властта да взимат решения в подземния свят.

Солима има опит в темата – наскоро режисира доста успешна телевизионна поредица по „Gomorra” на Матео Гароне. А тъй като „Suburra” е финансиран от Netflix и RAI, животът на темите от филма ще бъде продължен в друг формат – именно Netflix планират поредица от 10 епизода, която да излезе през 2017 година.

Премиерата на „Suburra” във Великобритания предстои на 24 юни, а за всички, които се интересуват от режисьора и главния актьор във филма Пиерфранческо Фавино (ще има въпроси и отговори с гостите), могат да се акредитират за предпремиеранат прожекция в Лондон на 14 юни.

suburra-quad-2016

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *