Покрай обещаващия „Don’t Breathe” на Феде Алварес споменахме, че в последно време се появиха доста интересни хорър трейлъри, които поради една или друга причина не успяхме да отразим, и се надяваме да си наваксаме. Е, не ни се получи съвсем както го мислихме, а един от филмите, които ни се изплъзна, беше „Lights Out” на Дейвид Ф. Сандбърг. Сага обаче той получава нов трейлър и това е идеален момент да поправим пропуска си.

Lights Out” е базиран на едноименния късометражен филм на Сандбърг от 2013-та, продуцент е хорър майсторът Джеймс Уан („Убийствен пъзел”, „Insidious” „Заклинанието”), а сценарият е дело на Ерик Хайзерър, който е известен с работата си по „Последен изход 5”, новите версии на „Кошмари на Елм Стрийт” (2010) и „Нещото” (2011) и предстоящата супер-очаквана фантастика на Дени Вилньов „Arrival” (доскоро известна като „Story of Your Life”).

Филмът разказва за Ребека (Тереза Палмър), която смята, че веднъж напуснала дома си, е избягала завинаги от демоните от своето детство. Пораствайки, тя никога не е била сигурна каква част от нещата, които са се случвали, са били истина и каква – не. Сега по-малкият ѝ брат Мартин (Габриел Бейтмен) преминава през същите сътресения, през които и тя – стряскащо същество с мистериозна връзка с майка им София (Мария Бело) се появява отново, за да ги тормози всеки път, когато някой угаси лампите. Този път Ребека е твърдо решена да открие истината, но така поставя живота на всички в опасност.

Вижте двата трейлъра до момента – първият ни запознава с концепцията, тона и атмосферата на филма, докато вторият ни дава малко по-конкретна представа за историята.

Трейлърите, особено вторият, определено ни допадат. На пръв поглед „Lights Out” не изглежда супероригинално, но простата идея всъщност е доста ефективна (страхът от тъмното е залегнал в нашето ДНК) и се чудим как така не е използвана повече. Очакваме нещо без особена дълбочина и смисъл, но в най-добрите традиции на този тип филми. За това свидетелстват и отличните отзиви от филмовия фестивал в Лос Анджелис, според които „Lights Out” е в стила, но по-добър от „Заклинанието 2” на Уан, който, за наше голямо очудване ни хареса повече от очакваното.

Като бонус може да видите идейния официален постер, както и оригиналното късометражно филмче на Сандбърг, което е доста простичко и с продължителност само три минутки, но за сметка на това, ужасно ефективно. Нищо чудно, че са му поверили пълнометражната вересия на филма и са го цанили за продължението на „Анабел”.

https://www.youtube.com/watch?v=-fDzdDfviLI

Lights Out

Още веднъж, режисьор на „Lights Out” е Дейвид Ф. Сандбърг, сценарият е на Ерик Хайзерър, а продуцент е Джеймс Уан. В ролите са Тереза Палмър, Габриел Бейтмен, Мария Бело, Александър ДиПерсия, Бил Бърк и др.

Премиерата е 22 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *