За да убедят хората, че „Justice League” ще бъде съвсем различно „животно” от отнеслия сериозни критики „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, Warner Bros. организираха посещение на медии на снимачната площадка на филма (почти безпрецедентно за продукция от подобен мащаб). Доскоро имаше ембарго над информацията, която колегите са научили там, но вчера ограниченията са паднали и нетът беше залят.

Поради лични съображения ние няма да се спираме подробно на нещата, за които се съобщава (описания на сцени, герои, цитати на хора от творческия екип, касаещи както конкретния филм, така и цялата вселена и т.н. и т.н.), само ще отбележим, че отзивите от събитието са доста положителни и всички говорят за по-лек и забавен тон от този на „Батман срещу Супермен”, който личал от снимащите се в момента сцени. Нещо, което ние не сме сигурни, че ни харесва, тъй като не искаме DC да се марвелизират – по-мрачният тон и различният подход към героите бяха сред нещата, които ни харесаха в „Батман срещу Супермен”.

Това, върху което ще се спрем, е официалният релийз, който Warner разпространиха покрай излезлите репортажи от снимачната площадка. Той включва кратък синопсис, официалната заглавка (вече сте я видели по-горе), която потвърждава информацията, че „Justice League” няма да е част първа от една история, както се говореше преди, а ще е напълно самостоятелен филм, както и първия ни поглед към новия вариант на Батмобила.

justice-league-batmobile-2016

Малко ни прилича на кадър от видео игра, но предполагаме, че е заради начина, по който е сниман. Иначе, ние нямаме нищо против този вариант на Батмобила (събиращ в едно Бъртъновия и Нолановия) и ще се радваме да видим тази нова модификация, която, разбираме, е по-добре въоръжена.

Ето и синопсиса:

Воден от възстановената си вяра в човечеството и вдъхновен от саможертвата на Супермен, Брус Уейн обединява сили с новия си съюзник Даяна Прайс, за да се изправи срещу още по-голям враг. Заедно, Батман и Жената чудо работят бързо, за да открият и спечелят за каузата си екип от мета-хора, с които да се изправят срещу наскоро събудилата се заплаха. Но въпреки формирането на безпрецедентна лига от герои – Батман, Жената чудо, Аквамен, Киборг и Светкавицата, може да е твърде късно планетата да се спаси от нападение с катастрофални размери.

Режисьор на „Justice League” е Зак Снайдър, а сценарият е на Крис Терио („Арго”). В ролите са Хенри Кавил (Супермен), Бен Афлек (Батман), Гал Гадот (Жената чудо), Рей Фишър (Киборг), Джейсън Момоа (Аквамен), Езра Милър (Светкавицата), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Амбър Хърд (Мера), Уилям Дефо (Нуидис Вулко), Дж. К. Симънс (комисар Гордън) и други.

Премиерата е насрочена за 17 ноември 2017.

justice-league-logo

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. значи било официално, аз си мислих, че е слух. Нали уж „мрачността“ беше запазена DC марка, сега явно клекнаха пред ширпотребите

  2. Пак ще си е мрачен филма. Ще има тук-там шегичка, за да млъкнат ревльовците. Ако от студиото бяха решили да правят Марвелски подобия, мислиш ли, че Бен Афлек щеше да се навие ? Ами Дейвид Айер, Пати Дженкинс и Джеймс Уан, който е най-известен с хорърите си ? Н’ема шанс.

  3. Силно ме съмнява да се марвелизира цялата работа, още повече във филм, който би трябвало да е сериозен. Уж сериозния Civil War изглеждаше откровено нелепо във „забавните“ си моменти, които седяха като некадърни безмислени кръпки, зашити от прабаба ми и WB са прекалено наясно, че нещо такова ще досъсипе филма. По-скоро може би имат предвид, че с прогресирането на филма ще се разсеят облаците на първичния гняв във Батман за сметка на надеждата, която ще се пробужда отново в него, докато събира екипа за общото благо и това естествено ще доведе до повече ведрост, а и Флаш и Киборга са си известни хуморески, когато трябва. А и все пак требе да се пази и развива символа за надежда, който представлява Супермен.