След „Изобретението на Хюго” и „Играта на Ендър” ние определено сме почитатели на Ейса Бътърфийлд. Само след година юнакът ще навърши 20 години и се надяваме талантът му също да расте с времето. Ще ни бъде супер-любопитно да го видим в новия му филм „The Space Between Us” на Питър Челсъм, където той отново е в космоса, но този път най-важно не е да се сразяват извънземни, а завръщането на героя му и дома на Земята.

Вижте още за филма в подробния му първи трейлър.

Един тийнейджър, роден на Марс, иска да се срещне с баща си и да се запознае лично с едно момиче от Колорадо (харесахме младата Брит Робъртсън в „Утреландия”, въпреки че филмът беше разочарование). И тук в картината се намесва Гари Олдман, който освен мозъка зад мисията за колонизиране на Марс, играе и татко на момчето. Всички научни факти със сигурност са проверени, консултирани и много интересни, ала подозираме, че в случая за този сюжет от много по-голяма важност е темата за неподготвената, чиста душа, която се сблъсква с особеностите на човешката раса, която населява Земята. Важна е и темата за сърдечната тръпка. 

За кой ли път ще повторим, че не обичаме да съдим (само) по трейлър – при все това филмът изглежда добре и макар да подозираме предозиране с клишета, ентусиазмът ни от очакването да видим младия Ейса Бътърфийлд в компанията на любимия Гари Олдман е достатъчен, за да поставим филма в графата „любопитно”.

плакат

Режисьор на „The Space Between Us” е британецът Питър Челсъм („Shall We Dance”, „Hector And The Search For Happiness”), сценарият е дело на Алън Лоуб. Премиерата на филма в САЩ и Великобритания ще бъде на 19 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *