Близо три години след обявяването на проекта по екранизирането на четвъртия и засега последен роман на Дан Браун за специалиста по символи Робърт Лангдън „Ад” („Inferno”) и половин година, след като видяхме първите снимки, най-накрая получаваме и първия трейлър на едноименния филм, дело на Рон Хауърд и Том Ханкс.

Този път Лангдън (Ханкс) тръгва по следите на мистерия, свързана с произведенията на великия Данте Алигиери. След като се събужда в италианска болница с амнезия, той трябва да разчита на помощта на д-р Сиена Брукс (Фелисити Джоунс) да възстанови спомените си и да спре опасен лунатик да отприщи чума, която може да унищожи света и е вдъхновена от Дантевия „Ад”.

Ако се чудите защо Рон Хауърд и Том Ханкс отново са се захванали с екранизирането на Браун при положение, че предишните два филма бяха доста посредствени, а „Ад” е може би най-слабата книга от поредицата до момента, просто трябва да хвърлите един бърз поглед на филмографиите им от последните години – като изключим „Играта на играчките 3” при Ханкс,  „Шифърът на Леонардо” и „Ангели и демони” са най-големите им хитове и надеждите са, че и този също ще се окаже успешен. Защо не са се спрели на „Изгубеният символ”? Може би са искали да почнат на чисто, а не да борят проблемите, които препънаха версията, подготвяна от Марк Романек.

Вижте първия щатски тийзър трейлър на „Ад”, а веднага след това и международната му версия, която е малко по-дълга и дава доста по-добра представа за историята.

Изгледа, че „Ад” ще е ориентиран малко повече към чистия екшън, в сравнение с „Шифърът на Леонардо” и „Ангели и демони”, но това не е чак такъв плюс и не смятаме, че в крайна сметка филмът ще е по-добър от тях. Очакванията ни са за още от същото, което ще допадне само на хардкор феновете на поредицата (книжната и филмовата). Своеобразна утеха за всички останали са Фелисити Джоунс и Бен Фостър, който винаги е на висота, дори и като играе клишета.

Вижте и два постера, а веднага след тях ви предлагаме и официалния синопсис на българското издание на романа:

плакат плакат

Търсете и ще намерите…

Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха…

Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, „Ад” е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега – задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.

Режисьор на „Ад” („Inferno”) е Рон Хауърд, сценарист е Дейвид Кеп („Ангели и демони”, „Джурасик парк”, Пътят на Карлито”) по едноименния роман на Дан Браун. В ролите са Том Ханкс, Фелисити Джоунс, Бен Фостър, Ирфан Кан, Омар Си, Сисе Бабет Кнусен и други.

Премиерата е 28 октомври 2016 г.

Inferno

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дринов, що така бе, „Ад“ беше доста прилична особено пък на фона на „Изгубения символ“.
    Това е първия роман на Даката, в който се усеща желание да избяга от познатата му (и супер успешна) схема/матрица на писане.

    Том Ханкс обаче никога не е бил правилния избор за образа на Робърт Лангдън.

    1. Том Ханкс ВИНАГИ Е БИЛ ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР ЗА РОЛЯТА И ОБРАЗА НА Робърт Лангдън – !!!!!!

  2. Толкова ужасно ми бяха скучни предните два филма… и толкова брутално никакъв ми се стори тоя трейлър… и толкова по темата.