Том Ханкс, Дан Браун и Рон Хауърд

Ако Шифърът на Леонардо” и „Ангели и демони” не бяха сред най-касовите филми в кариерите на Рон Хауърд и Том Ханкс, щяхме да се изненадаме от новината, че двамата ще се завърнат за предстоящата екранизация по най-новия роман на Дан Браун „Ад” („Inferno”), защото бяхме останали с впечатление, че вече не им се занимава (особено на Хауърд).

Явно обаче, след като не им се получиха нещата с „Изгубеният символ” – третият роман от приключенията на Робърт Лангдън, предшестващ „Ад”, който трябваше да бъде режисиран от Марк Романек, от „Sony” са решили, че си заслужава да направят всичко възможно отново да привлекат дуото, без значение на каква цена.

Новината за завръщането на Ханкс и Хауърд бе разпространена от Deadline, които допълват, че сценарият на филма ще бъде дело на Дейвид Кеп („Ангели и демони”, „Джурасик парк”, Пътят на Карлито” и още много други), а премиерата ще бъде на 18 декември 2015-та.

Честно казано, намираме „Шифърът на Леонардо” и „Ангели и демони” за абсолютно посредствени – както филмите, така и книгите – и не виждаме абсолютно никаква причина „Ад” да се различава по някакъв начин. Дори Ханкс и Хауърд да работят на върха на силите и таланта си – нещо, което и двамата не са правили напоследък – просто няма начин от този филм да стане нито качествено изкуство, нито качествено забавление.

Но както и да е, знаем, че Браун си има своите фенове (книжни и филмови), и затова ще хвърляме по едно око към проекта заради заинтересованите. На този етап следва попълването на актьорския състав, който (ако следваме примера на предишните филми) очакваме да бъде бая сериозен и впечатляващ.

Ето и официалния синопсис на „Ад”:

Търсете и ще намерите…

Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха…

Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, „Ад” е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега – задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.

Премиерата на „Ад” („Inferno”) е 18 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments